I dag la Mediebedriftenes Landsforening (MBL) frem opplagstallene for norske aviser for siste halvår 2020. Tallene viser en formidabel vekst for Nordstrands Blad. På et halvt år har avisen økt opplaget med 18,7 prosent.

Nordstrands Blad har nå et tellende opplag på 5980 abonnenter. Dette er en økning på 31,9 prosent på ett år og er helt i toppsjiktet blant de nesten 80 avisene i vårt eget konsern, Amedia.

Veksten er digital. Vi ser tydeligere og tydeligere at leserne våre er med på det digitale skiftet og logger seg på noblad.no. Det er fantastisk moro å se. Vi er en digital-først-avis og publiserer også mange flere saker på nett enn det er plass til i én enkelt papiravis i uken.

Vi er takknemlige for at folk i nærmiljøet leser oss, debatterer oss og engasjerer seg i sakene vi skriver om.

Forrige uke satte vi rekord igjen. Aldri før har så mange abonnenter lest minst en artikkel daglig på noblad.no som denne uken. Det er spesielt korona, vaksinering og trefellingen på Lambertseter som engasjerer. I sistnevnte sak har vi vært opptatt av å gå tilbake i den politiske prosessen, nettopp for å finne ut hvilke partier som satt med ansvaret da vedtakene ble gjort, og for å få med flere sider av konflikten.

Nordstrand Blad skal engasjere og bygge lokal identitet. Vi skal løfte frem nyheter som er tett på hverdagen. Vi skal grave og informere slik at du som leser selv kan gjøre deg opp en mening. Tusen takk til alle dere som tipser oss om smått og stort, og som stiller opp i intervjuer og forteller deres historier. Dere er med på å bygge lokalavisen, og vi synes dere fortjener den aller beste.

Vi er fullt klar over at tilliten er til låns, og vi jobber derfor hver eneste dag for at dere skal finne noe dere synes er spennende, viktig, overraskende eller engasjerende. Tilbakemeldingene viser at vi har beveget oss i riktig retning. Det samme gjør de nye opplagstallene.

På grunn av pandemien har redaksjonen knapt sittet sammen det siste året. Vi lager avis fra kjøkkenbenker, stuer og hjemmekontor, men med like stor iver som før. Vi har også flere ferske medarbeidere som ikke har fått hilst på kollegene sine enda. Jeg er skikkelig stolt av gjengen i Nordstrands Blad og hva vi har fått til sammen med dere lesere.

Tusen takk!