Det er Oslo Redaktørforening som står bak nominasjonene. Årets nyskaper er ifølge foreningen en pris som «går til en redaktør som har stått i spissen for en lovende nyetablering eller konseptuell nyskapning på mediemarkedet».

– Tusen takk for veldig hyggelig og overraskende nominasjon. Det er skikkelig stas at arbeidet vi i Nordstrands Blad legger ned blir sett, sier Kristin Stoltenberg, ansvarlig redaktør og daglig leder i Nordstrands Blad.

Hun fortsetter:

– Jeg er overbevist om at en tydelig retning og en kollektiv bevissthet på hvordan man kan jobbe sammen for å nå målene, skaper resultater. Jeg er skikkelig glad i gjengen min og jeg gleder meg over hva vi får til i fellesskap.

Stoltenberg er en av tre som er nominert til kategorien. De to andre er Kristoffer Egeberg, ansvarlig redaktør og daglig leder i Faktisk, og Mina Liavik Karlsen, nyhetsredaktør i E24.

Juryens begrunnelse

Dette er juryens begrunnelse:

«Med et kaldt hode, et varmt hjerte og en utviklingsorientert tilnærming har Stoltenberg løftet Nordstrands Blad. I tillegg til at redaksjonen leverer god, relevant og kritisk journalistikk, har Stoltenberg gjennom ulike markedstiltak forsterket lokalavisens rolle som lim i lokalsamfunnet. Redaktøren er en inkluderende, tilstedeværende og resultatorientert leder som setter tydelige mål og evner å forankre den overordnede strategien. Hun har bygd et sterkt lag med motiverte medarbeidere, og opplaget har økt med mer enn 50 prosent siden Stoltenberg startet i sjefsjobben i 2019.»

Prisene deles ut mandag 7. mars på årsmøtet til Oslo redaktørforening, og det er tre kategorier: Årets redaktør, årets meningsbærer og årets nyskaper. I tillegg vil det deles ut en hederspris.