– Dette er en stor seier for lille Nordstrands Blad og en motivasjon til å jobbe enda hardere for å lage en skikkelig god avis for folk i nærmiljøet, sier ansvarlig redaktør og daglig leder Kristin Stoltenberg.

Nordstrands Blad var nominert til tre priser i utdelingen av Årets mediepriser 2020, som arrangeres av Mediebedriftenes Landsforening. Totalt 530 bidrag har blitt juryert og 33 ulike mediehus fra hele landet har vært nominert. Nordstrands Blad var nominert til prisene Årets Lokale Nyhetsnettsted, Årets Lokale Nyhetsdekning for serien om Da Norge stengte – rapport fra et hardt rammet sykehjem og hovedprisen Årets Mediehus. I den siste kategorien konkurrerte avisen med Romerikes Blad, Dagens Næringsliv, NRK og VG.

– Jeg er så stolt av journalistene i Nordstrands Blad. For oss var det en stor seier bare å bli nominert. At vi i tillegg vinner to priser er utrolig moro. Jeg er skikkelig stolt av gjengen min, sier Stoltenberg.

– Dette er stas

Nordstrands Blad økte antall abonnenter med over 30 prosent i 2020, noe som er helt i toppsjiktet i Norge. I tillegg var den digitale veksten på mer enn 75 prosent. Tallet på abonnenter som leser minst én sak digitalt daglig er mer enn doblet.

– Tusen takk til juryen som har verdsatt arbeidet som er lagt ned. Det har vært jobbet hardt fra hjemmekontorene på Nordstrand, så dette er stas. Tusen takk til alle som leser oss hver dag, enten de bor i Nordstrand, Østensjø eller Søndre Nordstrand bydel, sier Kristin Stoltenberg.

Slik begrunnet juryen valget:

«Med en liten redaksjon og få ressurser har nettstedet på rekordtid tatt grep og bygget seg opp til å en real kraft i lokalsamfunnet. Ikke bare satser de friskt for å fremsnakke eget dekningsområde, de graver også frem store og tunge saker om pandemiens konsekvenser for egne innbyggere. Med troverdighet, målrettet jobbing og glimt i øyet har Nordstrands Blad løftet seg til nye høyder og leverer årets beste lokale nyhetsnettsted».

Nordstrands Blad fikk også heder for Årets lokale nyhetsdekning – «Da Norge stengte – rapport fra et hardt rammet sykehjem».

Kultur- og likestillingsminister Abid Raja bor på Ekeberg og tok turen til prisutdelingen for å dele ut de gjeveste prisene. Han benyttet muligheten til å gratulere sin lokalavis fra scenen.

Det var VG som stakk av med prisen for Årets mediehus.

Vant pris for beste journalistikk i 2020

Nordstrands Blad har gjennom 2020 vært premissleverandør for en rekke store lokale debatter, vunnet prisen for Beste journalistikk i Amedia for dekningen av koronasituasjonen på Nordseter sykehjem, hatt et høyt fokus på hendelsesnyheter i nærområdet, dekket koronasituasjonen tett gjennom mennesker, helsevesen, politikk, arbeidsliv og lokalt næringsliv, samt utvidet vår digitale åpningstid på noblad.no.

Les også

Nordstrands Blad øker igjen – tusen takk, kjære lesere!