NORDSTRAND: – Tusen takk. Dette er utrolig stort. Vi er stolte, ydmyke og glade. Prisen beviser at man ikke må være en stor redaksjon med mange ressurser, for å kunne levere på samfunnsoppdraget i krevende tider, sier redaktør og daglig leder Kristin Stoltenberg.

Nordstrands Blad vant med prosjektet: Da Norge stengte – rapport fra et hardt prøvet sykehjem.

– Dette er en lagseier

– Da koronaen inntraff, delte vi redaksjonen i to. I de første månedene jobbet alle alene på hjemmekontor. Tre av oss jobbet med korona-saker. Selv om det står tre navn på vinnerbidraget, er dette en lagseier for hele vår lille redaksjon. Uten det gode og tette samarbeidet, ville ikke en slik dekning vært mulig, sier Stoltenberg.

Hun benytter også anledningen til å takke alle som stilte opp for avisen i disse månedene.

– En stor takk til pårørende, ansatte og beboere på Nordseterhjemmet som slapp oss innpå livet. Takk også til Sykehjemsetaten, for ryddig dialog i en krevende tid, sier Stoltenberg.

Les juryens begrunnelse her:

Parallelt med den løpende dekning av koronasituasjonen og egne undersøkelser, gikk redaksjonen gjennom 2146 uønskede hendelser ved Nordseterhjemmet og tre andre institusjoner i bydelen.

– Vi valgte å publisere artikkelen som et ledd i vår dekning av Nordseterhjemmet. Vi mener det gir viktig informasjon om utfordringer generelt, også når det ikke er krise, sier Stoltenberg.

Beste journalistikk i Amedia

Prisen for beste journalistikk er regnet som den store journalistprisen i Amedia, som uavhengig av sjanger deles ut for et arbeid som utmerker seg som fremragende journalistikk. Amedia eier 79 lokalaviser, Nettavisen og syv lokale nettsteder.

Juryen har vurdert innsendte bidra fra siste halvår 2019 og første halvår 2020. Den har bestått av Elin Floberghagen, Eivind Fjellstad, Eivor Jerpåsen, Hallgeir Westrum og Stig Finslo.

Nordstrands Blad var også nominert i kategorien Årets mediehus.

I tillegg har juryen delt ut priser i følgende kategorier:

  • Årets mediehus 2020 er Romerikes Blad.
  • Årets relasjonsbygger 2020 er Gjesdalbuen
  • Nettavisen og journalist Kjersti Westeng vant prisen for Beste featurejournalistikk med reportasjene i «Ekteskapsserien»
  • Prisen for beste undersøkende journalistikk gikk til Nordlys og journalistene Silje Charlotte Solstad og Øystein Barth-Heyerdahl for «Underslag i Tromsø kommune»