Gå til sidens hovedinnhold

Bil på taket, stolkastere på T-banen og mye fyllekjøring

Artikkelen er over 6 år gammel

Bråkmakere, taggere, fyllekjørere og tyver tar ikke påskeferie. Les politiloggen for de siste to ukene her!

MANGLERUD POLITIDISTRIKT: De som var på vakt på Manglerud politistasjon i påsken, hadde nok å gjøre.

- Men vi må vel si at det har vært en grei påske, konkluderer overbetjent Dag Harald Drevsjø. Her kan du lese mer om hva som har skjedd i distriktet vårt i perioden mandag 30. mars til fredag 10. april:

LES OGSÅ: Helge ble kjørt ned i sykkelfeltet

Bil gikk rundt

MOSSEVEIEN: Mandag 30. mars gikk en bil rundt etter en trafikkulykke i innadgående fil på Mosseveien omtrent ved Katten. Ifølge politiets operasjonssentral på twitter ble ingen personer skadet, men bilen som havnet på taket var ikke kjørbar.

- Dette er ikke hverdagskost på Mosseveien, sier vår leser Henrik Thorstensen fra Ljan, som knipset bilde av ulykken på vei hjem fra jobb.

Tatt med narkotika

SKØYENPARKEN: Tre ungdommer i 18-19-årsalderen gikk ut av mars måned med en anmeldelse over seg. De ble tirsdag ettermiddag tatt i Skøyenparken mistenkt for å ha brukt narkotika.

Holdt igjen og spyttet

OPPSAL: På kvelden tirsdag 31. mars fikk politiet melding om en person som oppførte seg dårlig på Oppsal T-banestasjon. Han holdt igjen personer som skulle med banen, spyttet på dem og jaget noen bort fra stasjonsområdet. Han ble borte innen politiet kom til stedet.

LES OGSÅ: Øltørste tyver og bilist på villspor

Det var ingen brann

BRATTLIKOLLEN: Litt før klokken 09 på morgenen 1. april ble det meldt om mulig bilbrann i Libakkfaret på Brattlikollen. Utrykningsenhetene som kom til stedet luktet røyk, men så ikke noen brann. Etter hvert kom de frem til en bil som det røyk fra motoren. Det viste seg at et mislykket forsøk på å tette et eksosanlegg var grunnlaget for brannmeldingen.

Ett år uten førerkort

BEKKELAGET: På formiddagen 1. april stoppet politiet en bil i Sandstuveien. En øst-europeer kunne ikke vise førerkort, og fortalte at det var stjålet for et år siden. Han fikk klar melding om å få orden på kjørepapirene sine – om ikke ville han bli anmeldt.

Sjåføren sov i bilen

NORDSTRAND: Natt til 2. april kjørte en bil fra sentrum mot Nordstrand-området. Melder mente det måtte være snakk om promillekjøring. Bilen ble funnet igjen på E6 ved avkjøringen til Nordstrand i Skulleruddumpa. Der satt sjåføren i førersetet og sov. Han fortalte at andre hadde kjørt bilen, men ble ikke trodd. Han ble derfor kjørt sentralarresten mistenkt for promillekjøring.

Overholdt ikke helligdagsfreden

LAMBERTSETER: Litt over klokken 08 Skjærtorsdags morgen meldte beboere om støyende husbygging i Østerli terrasse. Politiet kom tilstedet og forklarte håndverkerne om lover og regler knyttet til helligdagsfreden. Klokken 11.30 var de i gang igjen, men da ble lovens melding gjort så klar at de fant det riktig gi seg.

LES OGSÅ: Nå er Østensjøbanen erstattet av buss

Stjal alkohol

PRINSDAL: Da beboere i et hus i Sponstuveien i Prinsdal kom hjem Skjærtorsdag ettermiddag, oppdaget de at det hadde vært innbrudd. Tyven hadde kommet seg inn via verandaen. Utbyttet var alkohol.

Beruset bilfører

RYEN: Langfredag kveld kom det melding om at en beruset bilfører hadde kjørt fra Esso på Ryen. Politiet dekket alle veier fra stedet, men bilen var og ble borte.

Tok bilnøklene

BOGERUD: Natt til påskeaften kom en politipatrulje over en parkert bil i Bogerudveien. I denne satt tre berusede unge i alderen 22-23 år. Av forebyggende hensyn tok politiet bilnøklene. Det var ikke klart om noen hadde kjørt.

Vaskehjelp oppdaget innbrudd

SÆTER: Da rengjøringspersonale kom på jobb tidlig påskeaften morgen, oppdaget de at det hadde vært innbrudd hos serveringsstedet Egon på Sæter. Utbyttet fant tyven(e) i en safe.

To innbrudd i Bøler kirke

BØLER: To ganger i påsken var det innbrudd i Bøler kirke. Første melding kom påskeaften formiddag. Da hadde noen kommet seg inn i kirkens kontor og fått med seg penger. Tirsdag over påske ble det oppdaget innbrudd i kirkens barnehage. Der var det brutt opp en dør, og tyven(e) hadde fått med seg et kamera og en mobiltelefon. Om disse to innbruddene skjedde samtidig, er foreløpig uklart.

Kjørte på en lyktestolpe

BOGERUD: Påskeaftens ettermiddag kjørte en bil av Ytre Ringvei på Bogerud. Ferden endte i en lyktestolpe. Ingen alvorlig personskade, men fører følte seg kvalm. Uhellet skjedde sannsynligvis i forbindelse med at bilfører famlet etter en løs mobiltelefon. Førerkortet ble beslaglagt og politiet skrev anmeldelse.

Forsvant fra innbrudd

KASTELLET: Natt til 1. påskedag kom en person løpende inn på Shell-stasjonen på Kastellet og fortalte at det pågikk innbrudd i nærheten. Problemet var bare at han ikke visste hvor det var. Etter hvert ble det klart at han hadde vært i Cappelens vei. To personer var observert løpe fra stedet.

Tre på en moped

Natt til 1. påskedag stoppet politiet en moped med tre personer på. Føreren, en 19 år gammel gutt, hadde promille og ble sendt i arresten. To jenter på 15 og 16 år ble sendt hjem.

Tatt for fyllekjøring

SKULLERUD: Politiet stoppet natt til 1. påskedag en bil i Skullerudveien. En 21 år gammel sjåfør ble kjørt til sentralarresten mistenkt for promillekjøring.

Kjørte i tunnelveggen

RYEN: Ingen av de tre personene som satt i en bil ble fysisk skadet da bilen smalt i veggen i Svartdalstunnelen. Men politiet melder at de var i en sjokktilstand. Dette skjedd litt over klokken 13 på 1. påskedag.

Stjal smykker, kamera og PC

ULVØYA: På kvelden 1. påskedag ble det oppdaget innbrudd i en bolig i Vargveien på Ulvøya. Tyven(e) hadde fått med seg smykker, et kamera og en PC.

Bråk ved pizzabua

LAMBERTSETER: Sent på kvelden 1. påskedag ble det meldt om ordensforstyrrelser utenfor pizza-bua i Cecilie Thoresens vei på Lambertseter. Flere hadde barket sammen med stokker. Politiet roet ned stemningen. Ingen ble anmeldt.

LES OGSÅ: Falske hjemmehjelper og et hjemløst kasseapparat

Taggere tatt med fargede fingre

LAMBERTSETER: Natt til 2. påskedag fikk politiet melding om at det pågikk tagging langs T-banelinjen mellom Karlsrud og Lambertseter. Fire personer mellom 26 og 32 år ble pågrepet. Og at det var de rette personene som ble tatt, var fargete fingre klare bevis på. Alle fire ble kjørt sentralarresten.

Kraftig røyk i tunnelen

RYEN: På formiddagen tirsdag 7. april ble det meldt om kraftig røyk i Svartdalstunnelen nedenfor Ryen. Denne viste seg å komme fra oljesøl i motoren på en bil. Alt ordnet seg etter utlufting.

65-åring blåste rødt

MANGLERUD: Tirsdag formiddag måtte en 65 år gammel mann blåse alkotest i Rugveien på Manglerud. Den viste godt over lovlig grense for bilkjøring. Dermed ble førerkortet beslaglagt og mannen kjørt til sentralarresten.

Stjal vitaminer

MANGLERUD: Tirsdag formiddag fikk politiet melding om at en mann hadde stjålet vitaminer fra en forretning i Manglerud senter. Det var snakk om verdier i størrelsesorden 1400 kroner. En 25-åring fra østeuropa ble pågrepet og kjørt sentralarresten.

Var truende på T-banen

BERGKRYSTALLEN: Tirsdag ettermiddag ble det meldt om en beruset, truende mann på T-banestasjonen på Bergkrystallen. Politiet ordnet opp ved å kjøre vedkommende hjem og nedlegge besøksforbud på T-banen i 24 timer.

Hadde fire blanke dekk

RYEN: Politiet stoppet natt til onsdag 8. april en bil som hadde kjørt fort under Ryenlokket. Hvor fort var uklart, men ved nærmere undersøkelse av bilen, viste det seg at den hadde fire helt blanke dekk. Den 26 år gamle sjåføren måtte parkere bilen. Det ble nedlagt kjøreforbud på den inntil nye dekk var på plass.

LES OGSÅ: Fant ikke tyver, men sporet opp taggere

Tok 16 år gammel butikktyv

RYEN: Bunnpris i Ryensvingen ringte onsdag kveld til politiet og fortalte at de hadde tatt en butikktyv. Lovens håndhevere tok 16-åringen med seg hjem til foreldrene.

Uryddig kjøring

LANGERUD: Onsdag kveld kom det melding til politiet om svært uryddig kjøring av en bil på Langerud ved Coop. Den forsvant mot Skullerud, men kom tilbake. Der ble det politikontakt. Kjøringen ga mistanke om promille, men prøve viste negativt resultat. Sjåføren fortalte at han lette etter en adresse, og derfor hadde vært noe ukonsentrert om kjøringen.

Nattarbeid

LAMBERTSETER: Naboer til barnehagen i Mellombølgen på Lambertseter varslet litt over klokken 03 natt til torsdag 9. april om bråk og aktivitet på stedet. De var redd for innbrudd. Men de som var på stedet, hadde lovlig ærende. De var bygningsarbeidere. Men tidspunktet for å gjøre jobben var ikke helt etter boka. De ble derfor beordret til å ta det med ro en stund.

Slukket med en bøtte vann

MANGLERUD: Torsdag morgen kom det melding om at det brant i en søppelbøtte på T-banestasjonen på Manglerud. Det var åpne flammer. Brannvesenet slukket med en bøtte vann. Politiet konkluderer med at en sigarettstump kan ha vært brannårsaken.

LES OGSÅ: Ungdom ranet, sokker stjålet og grønnsaker "lekt med"

Kastet stoler på T-banen

LAMBERTSETER: Torsdag kveld ble det meldt om at tre ungdommer kastet stoler ned på T-banelinjen ved Lambertseter stasjon. De tre på 16 og 18 år ble pågrepet. Yngstemann ble kjørt hjem til foreldre hvor det foreløpig ble med en alvorsprat.

Ransaket leilighet

LAMBERTSETER: Politiet stoppet sent torsdag kveld en mann i Cecilie Thoresens vei på Lambertseter. Det ble funnet narkotika på 32-åringen. Forholdet ble fulgt opp med ransaking av boligen hans i Follo. Hva som ble funnet der, vil politiet ikke si noe om.

Svart røyk

RYEN: Natt til fredag 10. april ble det meldt om at svart røyk slo opp fra en container ved en bedrift i Enebakkveien på Ryen. Brannvesenet fikk slukket. Årsaken er ukjent.

Stjal nøkler og bil

LAMBERTSETER: Tidlig fredag morgen ble det meldt om innbrudd i en bolig i Hellinga på Lambertseter.Tyv(er) hadde kommet seg inn gjennom et kjellervindu. Bilnøkler ble tatt – og også dertilhørende bil som sto utenfor.

LES OGSÅ: Klær i badstu tok fyr