Mener klosser skaper kaos på veiene

VIL HA BOM: Siri Wiig og Bjørn Roksvold fra Krokkleiva føler seg isolert etter at betongklossene ble plassert i Vingolfveien ved Nordstrandveien. Foto: Aina Moberg

VIL HA BOM: Siri Wiig og Bjørn Roksvold fra Krokkleiva føler seg isolert etter at betongklossene ble plassert i Vingolfveien ved Nordstrandveien. Foto: Aina Moberg

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Nordstrandsbeboere krever at betongklossene i Vingolfveien ved Nordstrandveien snarest fjernes og erstattes med bom.

DEL

NORDSTRAND: – Vi vil ha en bom som er tidsstyrt parallelt med den i Solveien. Fem timer per dag kan vi godta å «være isolert», men ikke 24 timer i døgnet i et helt år fremover slik situasjonen er nå, sier Siri Wiig og Bjørn Roksvold.

De mener at politikerne i sin iver etter å gjøre Solveien bilfri i rushtiden, har glemt at det bor folk i de tilstøtende veiene som også skal frem med bil. Og som får økt trafikk på sin vei.

– Vi som bor i Krokkleiva (mellom Vingolfveien og Solveien) har i alle år kreket oss med bilen nedover på glatte vinterveier, og pustet lettet ut hver gang vi kom velberget ut i Nordstrandveien. Etter at betongklossene kom, må vi kjøre opp igjen til Solveien via trange Vingolfveien og Kastellveien for å komme ut av området. Det betyr ekstrabelastning på disse veiene også,sier Roksvold til Nordstrands Blad.

Både han og Wiig presiserer at de ikke sutrer over å bo i en bratt bakke. Krokkleiva er med sine 18 prosents stigning byens nest bratteste etter Nielsenbakken på Ljan.

– Men å leve med at «redningsplanken» ut på Nordstrandveien fratas oss, godtar vi rett og slett ikke, sier Wiig.

LES HVA BYMILJØETATEN SVARER HER

– Trafikken mangedoblet

Hun forteller videre at det ikke bare er blitt vanskeligere kjøreforhold for dem som bor i Krokkleiva.

– Andre bilister som kommer ned Vingolfveien og Kastellveien støter ikke på skilt om at det er stengt ved Nordstrandveien før de kommer til Krokkleiva. Da har de ikke annet valg enn å svinge opp igjen her, sier Wiig.

Nå opplever både hun og Roksvold daglig at store lastebiler, søppelbiler og personbiler møtes midt i bakken og skaper kaos fordi de ikke kommer forbi hverandre. De er bekymret for om utrykningskjøretøy i det hele tatt vil komme frem ved en ulykke.

– Og vi er bekymret for skoleelevene våre. Trafikken i Krokkleiva er mangedoblet etter at bom og betongklosser ble satt opp. Vi vil ikke ha det sånn. Politikerne må se på saken på nytt. Betongklossene må byttes med bom nå, sier Siri Wiig og Bjørn Roksvold til Nordstrands Blad.

LES OGSÅ: BU-leder: – Nordstrandveien må tåle mer trafikk

Snarlig befaring

Leder av bydelsutvalget på Nordstrand, Arve Edvardsen, sier at han er enig i kritikken av måten stengingen er gjennomført på.

– Uten at jeg er en fagmann så er jeg ikke imponert over måten Bymiljøetaten har løst dette på rent teknisk, sier Edvardsen.

Han forteller at de har bedt om en befaring i området.

Bydelsdirektør Per Morstad kan fortelle at de legger opp til en befaring så fort som mulig etter vinterferien.

– Vi legger opp til befaring sammen med bydelsutvalget, Bymiljøetaten, Brann- og redningsetaten og eventuelt beboere i området, sier Morstad.

LES OGSÅ: Solveien stenges for gjennomfart
 

Artikkeltags