(Avisa Oslo): – Vi lanserer en redningspakke for kollektivtrafikken, sier Oslos miljø- og samferdselsbyråd Sirin Stav (MDG) til NRK tirsdag.

Tirsdag legges det reviderte budsjettet for Oslo frem, og ifølge kanalen vil byrådet vil bruke over 400 millioner kroner ekstra til kollektivtrafikken.

Utgiftene til Ruter har blitt større og større de siste årene, og en stor del av de økte utgiftene er knyttet til økte strømpriser. I fjor som den ekstra strømregningen på 283 millioner kroner, totalt var kostnadene på hele 322 millioner kroner:

Uten de ekstra midlene som nå settes av til kollektivtrafikken i det reviderte budsjettet ville de reisende fått kostnaden.

– Da måtte man enten måttet vurdere et kutt i tilbudet eller øke prisene. Ikke noe av det er aktuelt for byrådet. Vi ønsker tvert imot å styrke tilbudet og kutte prisene ytterligere, sier Stav til NRK.

Hun viser da til at enkeltbillettene i snitt ble 20 prosent billigere i april, og over sommeren skal alle månedskort for alle under 18 år bli 30 prosent lavere.

– MDG går til valg på å kutte prisen på månedskortet for alle med 40 prosent, sier hun til NRK.

Finansbyråd Einar Wilhelmsen, byråd for oppvekst og kunnskap Sunniva Holmås Eidsvoll og byråd for helse, eldre og innbyggertjenester Marte Scharning Lund skal presentere det reviderte budsjettet 2023 fra kafeen i Gamle Munch tirsdag ettermiddag.