I mars fortalte prosjektleder for gaminghuset på Ljan, Øyvind Helland, at de hadde hatt en vannlekkasje i huset. Ifølge han var det 300 liter vann som hadde kommet inn mellom takterrassen og kjøkkenet.

De måtte blant annet rive ned halve taket og den ene garasjen. Han uttalte da at det ikke ble en millionutgift, men en dyr utgift.

Men allerede i mai opplyste han til VG at statskanalen har brukt over én million kroner for å reparere skadene. Nå går NRK rettens vei for å få tilbake pengene.

– Jeg kan bekrefte at det er denne saken som tidligere er omtalt, sier avdelingsleder i NRK Eiendom, Harald Haugerud til VG fredag.

Utover det ønsker han ikke å kommentere saken ytterligere til avisen.

Mener det ikke er grunnlag for NRKs krav

Det var i 2021 at NRK kjøpte villaen på Ljan til 16 millioner kroner. Huset har siden det blitt brukt til et prosjekt hvor tre profiler har bodd der for å spille, mens alt streames 24 timer i døgnet på streamingplattformen Twitch.

Det er boligselgerforsikringsselskapet Anticimex forsikring NRK nå saksøker etter vannskadene.

Advokat Andreas Langeland i advokatfirmaet SGB Storløkken AS, som representerer Anticimex i denne saken, presiserer over VG at det er selger og selgers forsikringsselskap som er saksøkt.

– Det er beklagelig at det er blitt en tvist etter boligkjøpet. Men etter selger og selskapets vurdering, er det ikke grunnlag for NRKs krav, da det som er avdekket av lekkasjer var påregnelig, skriver han i en tekstmelding til VG.

Saken kommer opp i Oslo tingrett januar 2023.

Mange millioner på utstyr

I villaen har de topp moderne utstyr, og prosjektleder Øyvind Helland har tidligere uttalt til Nordstrands Blad at de har brukt mellom 13 og 15 millioner kroner på utstyr til å kunne streame.

– Det er et spesielt hus fra før, også har vi rigget det til med rundt 50 kameraer på innsiden som skal inngå i et automatisert produksjonssystem. Hvis jeg skal beskrive det på en annen måte blir det verdens mest avanserte selvkjør, så bemanningen blir minimal og prosjektet veldig billig sånn sett. På Twitch streamer man vanligvis fra gamingrommet, mens vi gjør det hakket større med å streame hele huset.