Halvannet år etter at NRK kjøpte en praktvilla på Nordstrand i Oslo, krever de at 915.582 kroner blir tilbakebetalt på grunn av mangler ved eiendommen.

Manglene knytter seg til en gangbro med følgeskader for innervegg og en terrasse med følgeskader for himling og vegg.

– Det dreier seg om to vannskader, som vår entreprenør oppdaget og satte i gang utbedringsarbeider i vegger og på andre punkter i huset. Derav erstatningskravet, forklarer teknisk prosjektleder Geir Børdalen i NRK til Dagbladets Børsen.

Huset blir benyttet til et prosjekt som skal gi direktebilder fra gaming-livet 24 timer i døgnet.

NRK saksøker husets tidligere eier og Anticimix Forsikring, som har ansvaret for eierskifteforsikringen i forbindelse med handelen av det spektakulære huset.

Tidligere eier Knut Wisting sier til avisen at han er rolig i forkant av rettssaken.

– Dette synes jeg er dårlig gjort av NRK. At de gidder å holde på med dette, synes jeg er tullete. Jeg er stolt av huset mitt, og vi mener vi har en god sak. Når jeg overlot bygget til NRK var alt i orden, tilstanden ble sjekket i bauger og kanter. Tilstandsrapporten ved overtakelse viste ingen mangler og vi har eierskifteforsikring. Vi mener lekkasjene kom etter at NRK overtok huset. Det var en vannlekkasje der i sin tid, men den ble utbedret og et overbygg ble anlagt. NRK fjernet overbygget, og vannlekkasjene har kommet etter det, sier han.

(©NTB)