Gå til sidens hovedinnhold

NRK planlegger full 17. mai-sending, men ikke fra Slottsplassen

Artikkelen er over 1 år gammel

17. mai er ikke avlyst, tvert imot er dagen viktigere enn noen gang, mener Nadia Hasnaoui, programleder for NRKs sending på en svært annerledes nasjonaldag.

Tirsdag ble det kjent at det store barnetoget i hovedstaden 17. mai er avlyst. Togene er også avlyst en rekke andre steder.

NRK offentliggjør nå sine planer for nasjonaldagen. Det planlegges en utvidet TV-sending fra 7.50 om morgenen til 17.00 om ettermiddagen.

Ettersom det ikke er noe barnetog som skal vinke til kongefamilien på Slottsplassen, skal årets sending gå fra taket på NRK-bygget på Marienlyst i Oslo.

Her blir det inviterte gjester, og reportere fra NRKs distriktskontorer skal levere sine rapporter fra andre deler av landet.

– Jeg gleder meg stort til å være med på å samle landet på selveste nasjonaldagen, og i år tenker jeg at det er viktigere enn noen gang å feire 17. mai. Vi skal feire demokratiet, feire at vi har tillit til hverandre, feire fellesskapet og den norske dugnadsånden, sier Nadia Hasnaoui.

Medprogramleder Christian Strand sier han gleder seg til å se hva folk over hele landet har funnet på av kreative løsninger for å feire 17. mai på en annen måte enn vi er vant til.

Alle detaljer er ikke klare, men redaksjonen drømmer om å få hele det norske folk til å stemme i når nasjonalsangen synges på NRK.

– Tenk om alle kunne stå ute og synge «Ja, vi elsker» samtidig! Det ville nok være det største nasjonale felleskoret i Norge noen gang og et historisk øyeblikk av nasjonal fellesskapsfølelse, sier de.

(©NTB)