Nybygg og parkering på Nordstrand

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det skal igjen bygges på Nordstrand, denne gang 40 nye boliger i Ekebergveien 230 og 232, Nordstrandveien 47 og Tallbergveien 2b. Det skal bygges 3-4 etasjers blokker, med få P-plasser i kjelleren. Parkeringen som er der nå, fjernes helt. Bydel Nordstrand støttet forslaget, men poengterte at de ønsket minst 1 plass per leilighet og 0,25 gjesteparkeringsplass. Dette ble IKKE tatt til følge.

Jeg prøvde å få partiene til å skjønne behovet under onsdagens bystyremøte, men dessverre var det kun oss i Folkeaksjonen nei til mer bompenger som ville oppfylle ønsket til bydelen.

De folkevalgte har helt glemt å lytte til folket. Overalt bygges det tett i tett med boligblokker så å si uten parkeringsplasser. Alle steder er det maks 0,4 P-plass per leilighet. Det vil med andre ord si at kun de største og dyreste leilighetene får parkering.

Da jeg ringte Middeltunet, var det leiligheter over 10 millioner som fikk parkering. I Løren Botaniske er det kun de største leilighetene som får P-plass, hvor de da kan kjøpe en plass for .450.000 kroner. Det er ytterst få handikapparkeringer, og gjesteparkering kan man bare glemme.

Det finnes en såkalt parkeringsnorm som de har klart å få til. I praksis er det et forbud mot å bygge særlig mange parkeringsplasser. Normen er på 0,4 til 0,7 per 100 kvadratmeter. I praksis betyr det mange steder én parkeringsplass per tredje eller fjerde leilighet. Noen blokker bygges ellers uten parkering i det hele tatt.

Jeg er lei meg over hvordan de folkevalgte ikke hører på folket. Jeg er lei meg for at kun de med penger skal få parkering. Jeg er lei meg for at man ikke får gjester på besøk, som er avhengig av bil. Jeg er lei meg for forskjellsbehandlingen av folk. Er det virkelig riktig at kun de med penger skal få parkere? Hva med håndverkere for eksempel som virkelig trenger bilen sin og ikke minst parkeringsplass. Ikke blir det tatt hensyn til de eldre og uføre, dette er et stort overgrep mot disse menneskene. Vil man ha bil, må man kjøre rundt i smågatene for å finne plass, og det gjør bare at man forflytter problemet videre.

Vi har mye parkeringsproblemer her på Nordstrand fra før, og det at det bygges mer og mer uten parkeringsmuligheter for alle, gjør situasjonen mye verre. Jeg håper at de folkevalgte som er for dette, ikke har bil selv. Når det gjelder klima og miljø, er bilene i dag så å si rene. Mange, inkludert meg selv, kjører elbil, og nye dieselbiler i dag er så å si rene.

Vasker man gatene oftere, vil svevestøvproblemet være løst. Dette gjøres i andre land. Vi i vårt parti vil kjempe videre for at det skal være likhet for alle.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags