Gå til sidens hovedinnhold

Nye kjepper i hjulene for sykkelhotellet på Ryen

– Etter planen åpnes det for publikum innen utgangen av 2021, skriver kommunen selv. Nå er åpningen utsatt til neste år.

For abonnenter

Dørene er på plass, rød asfalt er lagt på mot hotellet og alt ser klart ut. Likevel åpner ikke det nye sykkelhotellet på Ryen før til våren 2022.

Dermed er prosjektet nok en gang utsatt med flere måneder. Opprinnelig skulle det åpnet i juli, før det ble utsatt til oktober. Da var prosjektet allerede utsatt en rekke ganger, blant annet på grunn av ny anbudsrunde om anskaffelse av entreprenør.

- Forsinkelse i prosjektet

På kommunens egne sider står det at hotellet, med mulighet til å parkere opptil 24 sykler, skulle åpne i utgangen av året.

- Vi har dessverre fått en forsinkelse i prosjektet og har rett og slett glemt å oppdatere nettsidene våre med ny fremdrift, forteller Monica T. Olsen i Bymiljøetaten.

Hun håper tilbudet vil være populært for dem som vil sykle og benytte seg av kollektivtilbudet på Ryen.

– Ettersom åpningen av sykkelhotellet ligger frem i tid har vi ikke markedsført tilbudet overfor nærmiljøet og vi er spente på responsen vi vil få. Vi håper tilbudet blir attraktivt for de som ønsker å kombinere sykkelreiser i nærmiljøet sitt med det gode kollektivtilbudet på Ryen, sier Olsen.

Flere prosjekter på Ryen

Sykkelhotellet er ikke det eneste nye som vil skje for syklister på Ryen. I løpet av 2022 vil også sykkeltraseen fra Skullerud, via Abildsø mot Ryen og ned mot Vallhallveien stå klar. Sammen med det nye sykkelhotellet og den allerede klare sykkeltraseen i Sandstuveien og Vallhallveien, vil Ryen bli et eldorado for syklister.

Det synes Olsen selv er gledelig.

– Vi er svært glade for at flere prosjekter klaffer i tid for å forbedre sykkeltilretteleggingen mellom sentrum, Ryen og helt ut til Skullerud. For å lykkes med sykkelsatsingen er det viktig å få på plass gode og sammenhengende løsninger. Denne ambisjonen gjelder for hele byen.

Les også

Flere gleder seg til 1450 meter sykkelvei fra Abildsø til Ryen: – En stor fordel for oss alle

Les også

1450 meter med ny sykkelvei fra Abildsø til Ryen – nå starter straks arbeidene

Les også

Kollegaen til Cato ble påkjørt på jobb : – Dette er et av de verste stedene