Det viser tallene som Mediebedriftenes Landsforening (MBL) la frem tirsdag morgen. Da ble opplagstallene for norske aviser for første halvår 2021 presentert. Nordstrands Blad har nå et tellende opplag på 6389 abonnenter. Dette er en økning på 6,8 prosent på et halvt år og 26,8 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

– Tusen takk til alle dere som leser oss. Nordstrands Blad skal engasjere og bygge lokal identitet. Det gjør vi ved å levere vesentlig, nær og nyttig journalistikk. Det er utrolig hyggelig å se at stadig flere i nærmiljøet velger å lese oss. Det inspirerer og forplikter, sier ansvarlig redaktør og daglig leder i Nordstrands Blad, Kristin Stoltenberg.

Hun var invitert til å fortelle om reisen Nordstrands Blad har gjort de to siste årene, da MBL la frem opplagstallene på sitt arrangement på Pressens Hus i dag. Nordstrands Blad ble der trukket frem som en av opplagsvinnerne, sammen med VG+ og Morgenbladet.

Nordstrands Blad ble nylig kåret til Årets lokale nyhetsnettsted, samt at avisen fikk en excellence for reportasjeserien om Nordseterhjemmet under første del av koronakrisen. Den samme serien vant prisen for Beste journalistikk i Amedia i 2020. Under foredraget la Stoltenberg vekt på redaksjonens evne til å dra i samme retning.

Opptatt av å gjøre hverandre gode

– Jeg er utrolig stolt av redaksjonen i Nordstrands Blad. Det er en gjeng dyktige journalister som er opptatt av å gjøre hverandre gode og lytte til hva leserne i nærmiljøet er opptatt av, sier Stoltenberg.

De ferske tallene viser at veksten er digital, samt at det er en liten tilbakegang på papir. Dette er i tråd med den generelle trenden i Medie-Norge. Avisen har i dag flere digitale abonnenter enn papirabonnenter. Over 3400 abonnenter foretrekker å lese artiklene digitalt på noblad.no – de fleste på mobil.

– Ved å lese oss på noblad.no får du mye mer igjen for abonnementet ditt. Du får flere artikler og bildeserier, kjappe oppdateringer på trafikk, ulykker og hendelser, og du får en rikholdig meny på direktesport. Vi er en digital-først-avis og det sier seg selv at det ikke er plass til alt det som produseres i løpet av en uke i én eneste papiravis, sier Stoltenberg.

Mer enn 750.000 i Amedia

Nordstrands Blad er en del av lokalaviskonsernet Amedia. Opplagstallene viser at Amedia-avisene for første gang har mer enn 750.000 i opplag. 56 av Amedias 79 lokalaviser økte sitt opplag fra 1. halvår i 2020 til 1. halvår i 2021.

Størst vekst i denne perioden hadde Nidaros med 37,9 prosent, Nordstrands Blad ligger på andreplass med 26,8 prosent og Nettavisen på tredjeplass med 24,1 prosent.

– Opplagstallene viser at Amedia-avisene fortsatt har en betydelig vekst i antall digitale abonnenter, mens antall papiravisabonnenter reduseres. For første gang viser de offisielle MBL-godkjente opplagstallene at de digitale abonnentene er i flertall. Den digitale nyhetsformidlingen er abonnentenes førstevalg, og tiltrekker seg stadig flere som tidligere ikke har abonnert på noen avis. Vårt +Alt-abonnement som gir leserne tilgang til over 70 aviser over hele landet, bidrar sterkt til denne positive utviklingen, sier konsernsjef Anders Møller Opdahl i en kommentar.

Nest best av mellomstore lokalaviser

På landsbasis er Nordstrands Blad katalogisert som en mellomstor lokalavis, det vil si opplag på 4000-9999 abonnenter.

Nordstrands Blad havner ifølge MBLs tall for første halvår 2021 på andreplass i denne gruppen, med en vekst på 409 abonnenter. Størst vekst har Sandnesposten med en opplagsøkning på 510 abonnenter.

Ifølge MBL har ellers landets aviser et totalopplag på over 2,5 millioner, og det er totalt en svak vekst i første halvår 2021. Det digitale drar veksten, og for første gang utgjør det heldigitale opplaget nå over halvparten av totalopplaget.