Blomsterhagen på Abildsø fikk pris

Bøttene fulle: Anja Bruland (til venstre) og Ida Tindeskog i Blomsterhagen på Abildsø. 
FOTO: KARI KLØVSTAD

Bøttene fulle: Anja Bruland (til venstre) og Ida Tindeskog i Blomsterhagen på Abildsø. FOTO: KARI KLØVSTAD

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Blomsterhagen på Abildsø er tildelt Bedriftsutviklingsprisen for landbruket i Oslo.

DEL

OSLO/ABILDSØ: Bedriftsutviklingsprisen for landbruket deles årlig ut av Innovasjon Norge i alle landets fylker, på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet.

Det er en bedrifts- og næringsutviklingspris for de som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser.

LES OGSÅ: Blomsterhagen på Abildsø: Lykken er kortreiste blomster

Stolte vinnere

– Vi er veldig stolte over å motta denne prisen. Det er en stor anerkjennelse. Vårt mål har vært å bli Oslos og Norges mest unike og miljøvennlige blomsterleverandør, sier Anja Bruland, som eier og driver Blomsterhagen på Abildsø AS sammen med Ida Tindeskog.

Sammen har de bygget opp en allsidig, helhetlig og bærekraftig virksomhet på Abildsø gård, og de tar hånd om hele verdikjeden selv. De benytter egenproduserte/lokale økologiske råvarer, i tillegg til at de sanker råvarer fra naturen. De er foregangspersoner innen sitt område, er samarbeidsorienterte og deler sin kompetanse med andre.

Blomsterhagen på Abildsø er også Norges første og største frilandsprodusent av økologiske snittblomster.

LES OGSÅ: Nå skal korketrekker'n endelig gjenåpnes

Flott representant

Bedriftsutviklingsprisen for landbruket skal synliggjøre hovedstadens betydning for norsk landbruk, som marked og innovasjonsarena. Blomsterhagen på Abildsø er en verdig vinner og en ressurs for lokalsamfunnet og det bynære landbruket, skriver juryen i sin begrunnelse.                                

– Årets vinner i Oslo oppfyller på en god måte kriteriene som er satt for prisen. De tenker nytt i møte med storbyens forbrukere og utnytter markedsmulighetene i nærområdet, og er et godt eksempel på mulighetene det bynære landbruket gir, sier juryleder Per Annar Lilleng, direktør for Innovasjon Norge Oslo, Akershus og Østfold.

– Vinneren går foran og skaper oppmerksomhet rundt sitt tilbud. Dette vil forhåpentligvis inspirere andre til å se mulighetene som finnes i landets største marked, sier han.

(saken fortsetter under bildet)

PRISVINNER: Anja Bruland (t.v.) og Ida Tindeskog sammen med juryleder Per Annar Lilleng. 
Foto: Innovasjon Norge

PRISVINNER: Anja Bruland (t.v.) og Ida Tindeskog sammen med juryleder Per Annar Lilleng. Foto: Innovasjon Norge

I juryens begrunnelse heter det også at:

«Vinneren er innovativ og med sitt pågangsmot og entusiasme over tid har hatt stø kurs mot dagens positive resultater gjennom utvikling av nye produkter og tjenester basert på lokale ressurser og råvarer. De tenker langsiktig og er opptatt av å formidle kunnskap og erfaringer til både elever fra videregående skole og personer som har behov for arbeidstrening.

De er pionerer på sitt område både lokalt og nasjonalt, og har skapt en virksomhet som på sitt område er Norges mest unike og miljøvennlige aktør. De har bygget opp et helhetlig og bærekraftig konsept og tar hånd om hele verdikjeden selv.

Vinneren er en ressurs for lokalsamfunnet og målet er at de gjennom sine tilbud bidrar til å skape glede og gir kunnskap til lokalbefolkningen.»

LES OGSÅ: Blomsterbutikken på Sæter har flyttet

Til nasjonal finale

Fylkesvinnere mottar 50.000 kroner i premie og går videre til den nasjonale konkurransen, der prisen er 250.000 kroner. Den nasjonale vinneren blir offentliggjort i januar.

FLERE SAKER FRA NORDSTRANDS BLAD:

BMW-banden slo til på Nordstrand

Ildspåsetter på Mortensrud pågrepet

Våknet opp til nazi-hets

Skumle klovner på Bøler og Lambertseter

Barn innrømmer å ha tent på

Én person omkom i brann

Dette er byens fineste nybygg

Epleslang vant designpris (2015)

Artikkeltags