Nå skal gangfeltet bli sikrere

FÅR OVERLIGGER: Dette gangfeltet i Østensjøveien skal få en overligger, så lysreguleringen blir synligere for bilistene. Arkivfoto

FÅR OVERLIGGER: Dette gangfeltet i Østensjøveien skal få en overligger, så lysreguleringen blir synligere for bilistene. Arkivfoto

Artikkelen er over 1 år gammel

Endelig skal det gjøres tiltak ved krysset Østensjøveien-Grågåsveien.

DEL

ABILDSØ: På Abildsø har lokalbeboere og bydelsutvalget lenge etterlyst sikringstiltak ved det lysregulerte gangfeltet som går over Østensjøveien ved krysset Grågåsveien.

Lokalavisen skrev om ønsket allerede i 2012, og saken har vært omtalt flere ganger i etterkant, blant annet i forbindelse med ulykker på stedet. Mange biler kjører på rødt her, og det har blant annet vært påpekt at trafikklysene er langt unna veibanen og vanskelige å se.

Nå skal det endelig skje noe.

- Vi skal bytte en stolpe i Østensjøveien ved Grågåsveien, sånn at vi får et ekstra lyshode på en overligger. Arbeidet blir utført i løpet av året, opplyste Monica T. Olsen i Bymiljøetaten nylig til Nordstrands Blad.

Det betyr at et trafikklys blir hengende ut over gangfeltet, slik at det blir mer synlig.

På Abildsø er gleden stor over tiltaket som skal utføres. På facebooksiden "Hva skjer på Abildsø?" får blant annet trafikkgruppen til FAU på Abildsø skole skryt for å ha stått på for saken, og folk vektlegger viktigheten av at det gjøres tiltak ved gangfeltet.

LES OGSÅ:

E6 Oslo øst: Fem kilometer tunnel og dobbel veibredde

Er disse trafikklysene synlige nok?

Vil sikre gangfeltet likevel

Jakob påkjørt i gangfelt på Abildsø

Artikkeltags