Til deg. For at du leser denne avisen. Og forrige. Og det vi skriver  på nett.

Og til deg som driver forretning i området vårt: Takk for at du annonserer i lokalavisen din!

Det er dere som holder oss i gang. Som med engasjerte innspill, ris og ros, tips og ideer sørger for at vi kan være oppdaterte på det som skjer i dette området – og kan formidle det videre til våre lesere.

Det er det som er selve dynamikken i en lokalavis: Et samspill mellom redaksjonen, lesere og annonsører. Uten dere hadde det med andre ord ikke vært noe Nordstrands Blad.

LES OGSÅ: Du har vel logget deg på noblad.no?

For ti år siden så lokalavisøkonomien omtrent slik ut som den hadde de siste fem, seks tiårene før det: Annonseinntektene sto for to tredeler av avisens inntekter, og abonnementsinntektene den siste tredelen. I mange år var inntektene så høye at det endte med et pent overskudd i avisen.

Det var rett og slett lukrativt å eie og drive aviser. Det er det ikke lenger.

Annonsekronene flyttes i stor grad vekk fra lokalavisene. Og da blir abonnentene enda viktigere.

LES OGSÅ: Uten plusstegnet - ingen saker

For mange av avisene i Amedia-konsernet er abonnementsinntektene like store eller større enn annonseinntektene. Det gjør at abonnentene også er viktigere enn før. Det er dere i høyeste grad for Nordstrands Blad, og det er gledelig å se at stadig flere ser verdien i å abonnere på en lokalavis for Nordstrands-området.

I dag har vi 166 flere abonnenter enn vi hadde på samme tid i fjor, og avisen fortsetter den gode lesertrenden vi har hatt de siste årene.

Det er fortsatt papiravisen som er den utgaven flest lesere er fortrolig med, selv om stadig flere også leser oss digitalt på noblad.no, eller følger oss på Facebook.

En gang i måneden sender vi papiravisen gratis til beboerne i området, og passer på å proppe den full av godt lokalstoff og annonser, men de tre andre ukene må man være abonnent for å få avisen i postkassen.

Det er enkelt å se at det lønner seg. For ikke bare får du tilgang til papiravisen og alle saker vi publiserer på noblad.no – du får også eAvisen «Rix» seks dager i uken – inkludert i abonnementet ditt.

LES OGSÅ: Slik logger du deg inn på NB+

Rix er vår nasjonale og internasjonale avis, med nyhetssaker, grafikk og reportasjer fra de viktigste sakene i inn- og utland.

Er du allerede abonnent er det bare å registrere tilgangen på noblad.no, så har du en dagsfersk eAvis seks dager i uken levert hjem til lesebrettet eller datamaskinen din.

Vi brenner for det som skjer i nærmiljøet, og løper høyt og lavt hver uke for å kunne speile noe av det mangfoldige livet som leves i distriktet. Men vi er ikke flere enn fem ansatte, så vi trenger din hjelp.

Vi er avhengige av tips om hva som skjer, tekst og bilder fra det vi ikke rekker å være på, og en smule forståelse for at vi ikke rekker over alt. Men der hvor vi ikke er – der er du, med kamera på telefonen og et engasjement for å dele fra begivenheten. Takk for at du husker på oss akkurat da.

Martin Gray, ansvarlig redaktør i Nordstrands Blad

Har du lyst til å bli abonnent på Nordstrands Blad? Klikk her!

For abonnenter: Les tre plussartikler og vær med i trekningen av reisegavekort