Sandra roses for åpenhet om mobbing

STERK HISTORIE: Sandra Schultz Karlsen omtales som et forbilde som gir andre håp og styrke, etter at hun sto fram og fortalte om mobbingen som fortsatt preger livet hennes. Foto: Lisa D. Hårstadstrand

STERK HISTORIE: Sandra Schultz Karlsen omtales som et forbilde som gir andre håp og styrke, etter at hun sto fram og fortalte om mobbingen som fortsatt preger livet hennes. Foto: Lisa D. Hårstadstrand

Artikkelen er over 3 år gammel

Familien til Sandra Schultz Karlsen har fått uttallige støttemeldinger etter at hun fortalte om ti år med mobbing.

DEL

ABILDSØ: I forrige uke fortalte abildsøjenta Sandra Schultz Karlsen åpenhjertig om hvordan ti år av barne- og ungdomstiden hennes var preget av mobbing og utestengelse, og hvordan dette fortsatt påvirker livet hennes.

At hun gikk ut med sin sterke historie var nøye veloverveid og noe Sandra hadde tenkt på lenge.

LES SANDRAS HISTORIE HER:

Sandra ble mobbet - skolen var et ti års helvete

Vil hjelpe andre

– Målet hennes er ikke å ta noen, men å hjelpe andre ved å sette søkelyset på dette tabubelagte temaet, sier moren Eva Schultz til Nordstrands Blad.

Artikkelen ble publisert her noblad.no og i papirutgaven av Nordstrands Blad torsdag 10. november.

Responsen har vært enorm, både i tilbakemeldinger, delinger på Facebook og ved personlige henvendelser til Sandra, foreldrene og søstrene hennes.

– Vi har fått så utrolig mange støttende og positive tilbakemeldinger. Vi har snakket mye om dette og Sandra angrer ikke på hun gikk ut med sin historie, forteller Schultz.

– Folk langt utenfor Abildsø bryr seg, både kjente og ukjente. Sandra har fått masse støtte og takkehilsner for at hun turte å stå fram. Dette betyr veldig mye for oss, sier Schultz.

LES OGSÅ:

Sandra møtte statsministeren og kunnskapsministeren

Sandra spilte mot mobbing

Et forbilde

Moren forteller at Sandra har følt seg usynlig i ti år, og at det er godt å se at det er så mange fine folk der ute.

– Folk har stoppet oss på gaten og fortalt at de har sittet på bussen og grått mens de har lest saken, forteller moren rørt.

LES OGSÅ: Sandra fra Abildsø finaleklar i Bandwagon

Tilbakemeldinger går blant annet på at Sandra er tøff som tør å vise sin egen sårbarhet for å styrke og hjelpe andre, at hun med sin ærlige historie er et forbilde og gir voksne mulighet til å ta lærdom.

At hun gir håp til andre som ikke blir hørt eller tør å stå fram selv, og at det står respekt av å åpne seg på denne måten og fortelle verden hvordan man har hatt og har det.

– Første bud i mobbesaker er at det ikke er en konflikt, men et overgrep som skal håndteres. Vi håper at denne saken kan bidra til at skoler og foreldre ser på mobbing med nye øyne, sier Eva Schultz.

FLERE SAKER FRA NORDSTRANDS BLAD:

Manglerud-regissør til topps i filmkonkurranse

Opprop mot høyhus på Ulsrud

Bro ved Østensjøvannet må repareres

Naturbarnehagens far takker for seg

Se hva naboen fikk for huset sitt

Svelget stoltheten - søkte venner på Facebook

Nå er denne veien blitt forkjørsvei

Artikkeltags