Gå til sidens hovedinnhold

Overvant frykten - søkte venner på Facebook

Artikkelen er over 4 år gammel

Anders Gundersen fra Høyenhall sendte vennesøknad på Facebook for sine to sønner. Nå gleder de seg til kompistreff i nærmiljøet.

HØYENHALL: – Jeg fikk vel litt angst da jeg opplevde den responsen, forteller Anders Gundersen.

Han bor på Høyenhall og har to gutter på 8 og 4,5 år. Sønnene går ikke på skole eller barnehage i nærområdet, og har derfor ingen venner der. Det bestemte far Gundersen seg for å gjøre noe med.

LES OGSÅ: Vil stanse råkjøring på Høyenhall

Et tøft, men nødvendig valg

25. oktober la han ut et innlegg i Facebook-gruppa "Høyenhall barn og unge" der han skrev:

"(...) Gutta mine mangler venner i mitt nærområde. De er hos meg annenhver uke. Så vi søker nettverk/lekevenner på Høyenhall. Gutta er aktive og liker alt fra TV-spill, tegning og utelek. Men etter 2,5 år på Høyenhall så har vi ikke klart å finne noen venner til gutta. Og de trenger det sårt nå. Ellers leker de godt sammen. Men jeg ser at de også trenger venner på sin egen alder (...)."

– Det var litt småekkelt å utlevere oss som venneløse, så jeg var på nippet til å slette det. Men jeg kom meg over frykten og lot det gå videre. Og det skal fortsette å ligge der, sier han.

Gundersen hadde tenkt mye på å få laget et innlegg på Facebook for å etterlyse venner til sønnene. Først prøvde han uten bilde, men da fikk han ingen respons. Da han la til et bilde, begynte det å skje noe.

Først fikk han svar fra egne venner, deretter kom ukjente inn i bildet. Han forteller at de har fått mye hyggelig støtte og innbydelser til fritidsklubber og til å gå tur med hunder. De fikk også invitasjoner fra folk som har barn de ukene han ikke har sønnene sine hjemme hos seg.

LES OGSÅ: Nye Manglerud bad får tre bassenger og kafé

Mange ønsker å treffe dem 

Innlegget til Gundersen har blitt tatt godt imot. I skrivende stund har det fått 39 kommentarer, 237 likerklikk og blitt delt 147 ganger. I tillegg har han fått en del meldinger i innboksen.

– De fleste meldingene var fra folk langt unna og barnløse med hund, forteller han.

Men så dukket det opp en melding fra en familie som bor i nærheten, der den eldste hadde gått i barnehage med Gundersens yngste, og de har allerede møtt hverandre.

– Jeg fikk også kontakt med ei fra Abildsø som hadde en sønn på alderen til min eldste, i tillegg til noen som bor i veien nedenfor meg. Guttene i familien var på lik alder som mine, og de håper jeg vi kan møte neste gang guttene kommer hjem.

LES OGSÅ: BU vil ha bilfri skolegård og kompensert tapt friareal

– Jeg gjorde dette fordi mine barn trenger lekevenner. De går ikke på skole eller barnehage i området, og etter 2,5 år har de ingen venner i mitt område. Og de trenger det sårt. Vi har vært ute og lett etter barn mange ganger, men finner dem aldri. Jeg ser dem kun om morgenen til og fra skolen.

– Det blir spennende å se hvordan det går neste gang guttene kommer. Da vi skal prøve å møte de som bor i veien nedenfor oss, sier Gundersen.

LES FLERE SAKER FRA NORDSTRANDS BLAD