Vil du feire julaften med Andrea og familien på Bekkelaget?

Andrea Johanna B. Mæhlum og familien på er veldig glad i julen. Nå vil de dele gleden med noen som trenger et sted å være på julaften.

Andrea Johanna B. Mæhlum og familien på er veldig glad i julen. Nå vil de dele gleden med noen som trenger et sted å være på julaften. Foto:

Er du ensom i jula og trenger noen å feire med? Andrea, hennes mann og fire barn, ønsker deg velkommen til sitt hjem på Bekkelaget.

DEL

BEKKELAGET: Det er andre året på rad Andrea Johanna B. Mæhlum og hennes familie åpner sitt hjem på julaften, for noen som av ulike grunner kan trenge noen å være sammen med denne dagen.

Andrea står bak bloggen Nordstrandfruen og noen vil huske henne fra programmet «Sporløs» på TV 2, der hun søkte etter og fant sine biologiske foreldre i Costa Rica. Det ble en følelsesladet tur og mange vonde opplevelser fra barneårene kom til overflaten.

Da Andrea var fire år, ble hun og to søsken sendt på barnehjem på grunn av omsorgssvikt. Barnevernet hentet barna etter at en nabo varslet – da hadde barna blitt forlatt uten mat og drikke. Da Andrea var seks år, ble hun og søsknene adoptert og fikk komme til Norge.

Etter tilbakereisen ble kontrasten mellom livet hun kunne ha hatt i Costa Rica og livet i Norge og på Bekkelaget stor.

– Jeg måtte gå noen runder med meg selv, forteller Andrea.

Vil dele julegleden

Hun var selv syv år før hun fikk feire jul, men til gjengjeld er Andrea nå veldig glad i julen. Hele huset og hagen er fullt av nisser, lys og pynt.

Den takknemligheten og julegleden ønsket hun å dele med noen.

– Det var nytt for oss i fjor, å åpne huset for noen vi ikke kjente, men det var en veldig fin og annerledes opplevelse. Vi fikk flere henvendelser. Det kom en dame hjem til oss, da den andre familien ikke kunne, men det ble god stemning rundt bordet. Jeg så at hun trivdes og vi snakket om alt mulig.

Etter å ha kjørt gjesten hjem forrige julaften, kom følelsene. Tårene trillet da hun satt alene i bilen, forteller Andrea, og samtidig var hun utrolig takknemlig.

– Takknemlig for at jeg kunne dele vår julaften med noen andre enn min egen familie. Det var så fint å glede noe andre og dele den opplevelsen. Jeg satt der med en varm og god julestemning.

Inviterer til julefeiring

I år ønsker hele familien å gjenta dette, spesielt de fire barna ønsker julegjester. Familien vil åpne huset sitt for noen som trenger selskap på julaften.

– Det hadde vært veldig hyggelig om det kom noen barn. Kanskje er det noen som har vært gjennom skilsmisse eller som av andre grunner trenger litt selskap på julaften? Kanskje det er noen eldre som kan tenke seg selskap? Vi har plass til 10–12 personer rundt bordet vi. Vi kan også bistå med transport.

Andrea kan love høy julefaktor og god stemning.

– Jeg er så glad i julen, mer og mer for hvert år. Det vil vi gjerne dele med noen, sier Andrea.

De som kunne tenke seg å tilbringe julen med Andrea og familien kan sende henne en e-post på andrealundem@hotmail.com

Artikkeltags