Gå til sidens hovedinnhold

Snart får vi et nytt meråpent bibliotek

Artikkelen er over 3 år gammel

Lambertseter og Bøler bibliotek er allerede blitt meråpne. Nå står Oppsal bibliotek for tur.

OSLO: På meråpne bibliotek kan man låne bøker helt fra klokken 07 om morgen til klokken 23 på kvelden, hver eneste dag og året rundt - også på helligdager.

Så du trenger ikke fortvile hvis du går tom for lesestoff i juleferien.

Er du over 15 år er det er bare å skaffe seg lånekort, eller oppgradere det du har, og signere meråpent-kontrakten (gjøres hos betjeningen i vanlig åpningstid). Da fungerer lånekortet ditt som et nøkkelkort, og du kan ta turen til et av de meråpne bibliotekene akkurat når det passer deg best.

Av sikkerhetshensyn er bibliotek-lokalene videoovervåket i meråpent-tiden. På enkelte av de meråpne bibliotekene er også sikkerhetsvakter til stede, opplyser Kulturetaten.

Lese, låne, jobbe ...

I tillegg til å låne eller levere bøker, kan du på de meråpne bibliotekene også bruke PC'er eller bare sitte og lese i ro og fred.

I distriktet vårt er det meråpene bibliotek på Bøler og Lambertseter.

Fra 2. januar er det også meråpent på Oppsal bibliotek, som da endelig gjenåpner etter å ha vært stengt på grunn av oppussing en stund. Arbeidene har tatt noe lenger tid enn først beregnet.

- Vi skulle gjerne åpna før jul, men mangler rett og slett lys, skriver de lokale bibliotekarene på facebooksiden til Oppsal bibliotek.

I tillegg til våre lokale meråpne bibliotek-filialer, er det meråpne bibliotek på Bjerke, Furuset, Majorstuen, Tøyen, Røa og snart Stovner og altså Oppsal.

LES OGSÅ:

Nå er Lambertseter bibliotek åpent 16 timer hver dag

Bøler bibliotek gjenåpnet som meråpent bibliotek

Populært tilbud

Kulturetaten opplyser at meråpne bibliotek er blitt en kjempesuksess. Hele 347.000 ganger har oslofolk låst seg inn på biblioteket i 2017.

- Meråpent bibliotek er en dundrende suksess, sier konstituert biblioteksjef Knut Skansen.

I hele 2016 registrerte Deichmanske bibliotek 269.773 besøk i meråpent-tiden, og i år har bruken skutt i været.

Fra januar til november 2017 er antall besøk 347.063. Samlet sett utgjør meråpent-besøket over 14 prosent av det totale besøket på Deichmanske bibliotek i år.

- Innen 2020 er målet at alle Deichmanskes bibliotek skal være meråpne, sier Skansen.

LES OGSÅ:

Nå kan du låne verktøy på biblioteket

Bibliotekene - en kilde til glede, inspirasjon og hjelp