– Det har nok aldri vært flere mennesker på Bogerud

Breakdancecrewet Floorknights skapte stor stemning under torgfesten på Bogerud, og unge lokale breakere imponerte stort på asfalten. Foto: Birgitte Iversen

Breakdancecrewet Floorknights skapte stor stemning under torgfesten på Bogerud, og unge lokale breakere imponerte stort på asfalten. Foto: Birgitte Iversen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Historiens første torgfest på Bogerud ble en suksess.

DEL

BOGERUD: Sist lørdag inviterte ildsjeler til torgfest på Bogerud, og det ble godt mottatt av nærmiljøet.

Se bildeserie fra torgfesten på Bogerud her (oppdatert versjon)!

– Vi anslår at minst 1500 mennesker besøkte torgfesten. Det myldret overalt, både på torget, gressplenen, langs General Ruges vei og i gatene mellom butikkene. En butikkeier fastslo at det nok aldri har vært flere mennesker på Bogerud, forteller Mari Boysen på vegne av beboergruppen "Et levende Bogerud".

De har startet en egen Facebook-gruppe med samme navn og tok også initiativ til torgfesten lørdag 29. august.

LES OGSÅ: Nå blir det torgfest på Bogerud

Arif på gamle tomter

Det var strålende sol og god stemning under det fem timer lange arrangementet med konserter og ulike aktiviteter.

En rekke lokale aktører og frivillige bidro med alt fra nye benker til ansiktsmaling, mat, sportslige innslag og underholdning.

Headliner var rapperen Arif, som vant Urørt-finalen i 2013, har gitt ut to album på Warner til gode terningkast og har spilt på en rekke store festivaler.

– Arif vokste opp på Bogerud og kom nå tilbake for å spille på torgfesten vår. Han har gitt ut flere sanger som omhandler oppveksten i området, blant annet sangen "Johan Scharffenbergs vei", en vei han bodde i på Skullerud på 1990-tallet, forteller Boysen.

Andre artister var beatboxeren Mosti Kartelz, rapperen Aidin, rockebandet Stålmenn, blåserkvartetten Oslo Saxofott Kvartett, gitaristen og sangeren Joao og Rustad skolekor.

Se bildeserie fra torgfesten på Bogerud her!

Innspill til Obos

På torgfesten ble det også overlevert lokale innspill til Obos i forbindelse med utbyggingsplanene deres ved senteret.

– De to siste ukene før festen har arrangementskomiteen hatt stand med en innspillskasse ved inngangen til Kiwi på Bogerud Senter og avholdt en spørreundersøkelse på Facebook. Til sammen kom det inn 114 innspill fra lokalbefolkningen, opplyser Boysen til Nordstrands Blad.

– Lavere høyder på blokkene og at det lages et trivelig spisested på senteret, er de tilbakemeldingene som dominerer i innspillsbunken.

LES OGSÅ: Fra asfaltørken til boliger og møteplass

To mål

Beboergruppen som tok initiativet til torgfesten, er veldig fornøyd med arrangementet.

– Vi som startet dette hadde to mål med festen. Det ene var å bidra til å skape samhold og forbindelser mellom oss som bor i området, og det andre var å vise alle de som er involvert i byggeprosessen, både Obos og politikerne, viktigheten av sosiale arenaer. Jeg føler vi har lyktes med begge deler, sier Boysen.

"Et levende Bogerud" håper festen vil inspirere andre i området til å sette i gang andre tiltak for å skape samhold og gode relasjoner i området.

– For dette er ikke en jobb som er ferdig, men som må gjøres hele tiden. Dess flere som bidrar, dess mer vil vi lykkes. Det holder ikke med en fest en gang i året, påpeker hun.

LES FLERE SAKER FRA NORDSTRANDS BLAD HER

Artikkeltags