Inviterer til ny torgfest

NY TRADISJON: Med torgfesten har ildsjeler på Bogerud skapt en populær arena for å knytte beboerne tettere sammen. Foto: Privat

NY TRADISJON: Med torgfesten har ildsjeler på Bogerud skapt en populær arena for å knytte beboerne tettere sammen. Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Fjorårets torgfest på Bogerud var en suksess. Nå inviteres lokalmiljøet igjen til musikk og aktiviteter, mat, moro og diskusjoner.

DEL

BOGERUD: I fjor møtte rundt 1500 mennesker opp da ildsjelene i «Et levende Bogerud» inviterte til historiens første torgfest.

LES OGSÅ: - Det har nok aldri vært flere mennesker på Bogerud

Lørdag 27. august fra klokken 12-17 gjentas suksessen, nå med enda flere frivillige innen mat, stands og aktiviteter - og enda flere som vil opptre på scenen.

Her kan du se bildeserie fra fjorårets torgfest på Bogerud

Ungdom og byutvikling

- Nytt av året er en egen "ungdoms-lounge" der unge DJ-er fra Skullerud Aktivitetshus vil spille og arrangere rap-battel og andre aktiviteter, og hvor unge dansere i forskjellige sjangre vil opptre, forteller Birgitte Iversen på vegne av arrangørene.

Det blir også en byutviklingsdebatt der urbanist Erling Fossen, som er oppvokst på Bogerud, er ordstyrer.

I panelet sitter finansbyråd Robert Steen fra Oppsal og Nils M. Bøhler som er konserndirektør for næringseiendom i OBOS Forretningsbygg. Kristin Sandaker, leder av Østensjø bydelsutvalg, og Mari Boysen, initiativtaker til «Et Levende Bogerud» er også i panelet.

- Debatten er viktig for nå sendes utbyggingsplanene på Bogerud over til politisk behandling på Rådhuset, og det er nå vi må sørge for å påvirke, sier Birgitte Iversen.

LES OGSÅ: Fra asfaltørken til boliger og møteplass på Bogerud

To formål

Torgfest Bogerud har to hovedformål:

- Å knytte beboerne i området tettere sammen på tvers av kulturer, generasjoner og borettslag, og å påvirke OBOS til å sørge for en god byutvikling og et løft for OBOS når de nå skal bygge ut på Bogerud, opplyser arrangørene.

LES OGSÅ:

Foreløpig ja til blokker ved eterfabrikken

Her kan det bli ny aktivitetspark

Vil erstatte poliklinikk med nye boliger

Variert program

Dette er noe du kan se under festen på lørdag: Danseshow med Floorknight crew, Cheerdance med Studio Stepup, Pelle og somalisk dans. Artister som Alna storband, Haye Minol, Aidin, Operasang, Dj Aron, DJ Comfy, Firas Imam, Agnar, Rustad skoles kor og korpsband, kulturforum.

Kulturverter fra Rustad skole er konfransierer.

Dette er noe du kan gjøre: Prøv zipline, slak line, trykk din egen t-skjorte, bli malt av våre flinke ansiktsmalere, spill simultansjakk mot stormester Rune Djurhus, skyt fotball i mål med fartsmåling, gå på klinkekuleskattejakt, få støpt negler, prøv deg som DJ, prøv en elsykkel, lag noe fint på en håndarbeidstand, bli lest for mens du tegner eller strikker i Bøler biblioteks minifilial og møt folk og foreninger som gjør en innsats for nabolaget.

Les flere saker fra Bogerud og Bydel Østensjø her

- Du kan også spise mat fra mange steder i verden og handle smykker, håndarbeidsprodukter, klær og fine lopper i markedsgata. De lokale butikkene stiller med ekstra gode tilbud denne dagen, opplyser arrangørene.

Mer informasjon finner du på arrangementsiden «Bogerud Torgfest» på Facebook.

LES OGSÅ: Lørdag er det Rock Høyenhall for syvende gang

Artikkeltags