Bogerud-sneglen på plass igjen – nå med nypolert skall!

BOGERUD-SNEGLEN: I april ble sneglen i Bogerud gård barnehage hentet til restaurering. Skulpturen har vært et landemerke på Bogerud i rundt 50 år. Foto: Kulturetaten

BOGERUD-SNEGLEN: I april ble sneglen i Bogerud gård barnehage hentet til restaurering. Skulpturen har vært et landemerke på Bogerud i rundt 50 år. Foto: Kulturetaten

Betongsneglen i Bogerud gård barnehage har vært på en liten «ferie» siden april, men nå er den populære sneglen tilbake – nymalt og fin.

DEL

BOGERUD: Den 50 år gamle sneglen har blitt et landemerke i lokalmiljøet, men i løpet av årene har lakken blitt litt matt. Nå er den restaurert og tilbake i barnehagen i ny og blank prakt.

– I denne omgangen har Oslo kommunes kunstsamling restaurert to snegler. Den ene har kommet hjem hit til Bogerud. Den andre kan man se på Økern i en paviljong i regi av Oslo biennalen, forteller skulpturkonservator ved Oslo kommunes kunstsamling, Ingrid Skard Skomedal.

Hun forteller at de har malt opp sneglehuset og gjort noen reparasjoner i betong.

FØR: Etter noen tiår som populær figur i Bogerud gård barnehage var lakken blitt litt matt. Dette bildet ble tatt i 2009.

FØR: Etter noen tiår som populær figur i Bogerud gård barnehage var lakken blitt litt matt. Dette bildet ble tatt i 2009. Foto:

Velkjent snegle

– Tidlig 70-tall var en periode hvor det kom på plass flere lekeskulpturer. Mange voksne kjenner disse fra sin barndom, samtidig som de kan glede barn fremover, sier Skomedal.

Den populære snegleskulpturen ble opprinnelig laget av Sivert Donali i 1969. Kroppen på sneglen er laget av betong, mens sneglehuset er laget av glassfiberarmert polyester som er malt.

Restaureringsarbeidet har blitt foretatt av kunstner Juan Andrès Milanes som stod for reparasjoner i skall, og oppmaling av skall.

Kunster Bo Bisgaard Jensen gjorde reparasjoner i betong.

Kunst i hverdagen

Byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen ivrer for at folk skal oppleve kunst der de er:

– I Oslo er vi heldige som kan støte på offentlig kunst i hverdagen. Kunsten i Oslo binder oss sammen og gir karakter i nabolaget. Særlig er jeg glad for at vi har kunst av god kvalitet i skolegårder og barnehager. Sneglen i Bogerud gård barnehage, er noe å samles om i lokalmiljøet, sier byråden.

Artikkeltags