Denne gikk 4,35 millioner over takst

SØRLANDSIDYLL: Det maritime miljøet i Måkeveien lokket rundt 100 personer til visningen av Måkeveien 52 B. Alle foto: Privatmegleren Panorama

SØRLANDSIDYLL: Det maritime miljøet i Måkeveien lokket rundt 100 personer til visningen av Måkeveien 52 B. Alle foto: Privatmegleren Panorama

Artikkelen er over 4 år gammel

Et av tidenes boligsalg må sies å ha funnet sted i Måkeveien på Ulvøya før påske.

DEL

ULVØYA: Det skjedde da en halvpart av en tomannsbolig, et renoveringsobjekt på 140 kvadratmeter, ble solgt for 17,1 millioner kroner.

Prisen lå hele 4,35 millioner kroner over prisantydning på 12,75 millioner.

Det unike med eiendommen, er at den har egen strandlinje og et svært badehus eller naust på 68 kvadratmeter.

LES OGSÅ: Bød 1,6 millioner over takst før visning

120.000 kroner kvadratmeteren

Det var Kim Krabbe i Privatmegleren Panorama som stod for salget.

Han forteller at han aldri før har opplevd så stor interesse for en eiendom, ei heller har han solgt en så unik eiendom.

- Hvorfor er denne eiendommen så ekstremt unik? Hvorfor lander vi på en kvadratmeterpris på 120.000 kroner? Det handler ikke om huset, men om de 68 kvadratmeterne ved strandlinjen, sier Krabbe som har solgt boliger i området i mange år.

NAUSTET: Det 68 kvadratmeter store båthuset har vært brukt til fiske gjennom generasjoner. Dette lokket mange til visningen av Måkeveien 52B. Alle foto: Privatmegleren Panorama

Størrelsen på slike naust er vanligvis 12 kvadratmeter, her er det et naust på 68 kvadratmeter som er godkjent av Plan- og bygningsetaten. Dette fordi det har vært drevet fiske her i mange generasjoner.

- Det er helt unikt, og alle som kommer hit skjønner at dette er helt spesielt, sier Krabbe.

LES OGSÅ: Vil rive og bygge nytt på Ekeberg

Historisk hus

Måkeveien 52 B er en eldre halvpart av vertikaldelt tomannsbolig, oppført i 1957.

Eiendommen er blant de første som ble bebygd på Ulvøya, og har en unik beliggenhet med optimale solforhold og fjordutsikt som strekker seg til store deler av Oslo og øyene.

BELIGGENHET: Måkeveien 52B ligger i et område som betegnes som Ulvøyas indrefilet.

Til eiendommen hører en strandparsell med stort naust og tilhørende brygge og båtplasser. Det er drevet fiske i mange generasjoner på denne eiendommen.

Naboen (Måkeveien 52) er det eldste huset på Ulvøya siden det opprinnelige huset på bnr. 1 ikke lengre eksisterer.

LES OGSÅ: Kommunen solgte gård for 5,3 millioner kroner

Ulvøyas indrefilet

Krabbe var ikke overrasket over at de fikk en god pris for huset, selv om 17,1 millioner kroner er over det noen kunne forvente for en en halvpart av en tomannsbolig med stort oppussingsbehov.

Men som vanlig er det beliggenheten som selger. Måkeveien 44-68 er det Krabbe betegner som indrefileten på Ulvøya.

- Folk strekker seg lenger og lenger for den helt unike beliggenhet på disse adressene, så husene her har vært solgt for 20 millioner pluss minus. Mange er villige til å strekke seg ekstremt langt for en bolig her og når det toppes med dette naustet så ga det en seg utslag i en slik pris, sier megleren.

LES OGSÅ: Villa Heimli på Ormøya solgt for 17 millioner kroner

Mann av huse

Folk flokket til visningen av det idylliske huset på Ulvøya til tross for den ganske friske prisantydningen og til slutt var det hele 85 personer på listen. Syv personer var med og bød på eiendommen.

- De som har kjøpt gleder seg veldig. De starter med å renovere boligen, men de får et helt unikt hjem, sier Krabbe.

LES OGSÅ: Ni utbyggere ville ha denne tomten

Artikkeltags