Prisrekord i drabantbyen

POPULÆRT: Da de første leilighetene i boligprosjektet Symra terrasse be de lagt ut for salg denne uken ble alle bortsett fra én solgt. Alle illustrasjoner: Blår/Obos

POPULÆRT: Da de første leilighetene i boligprosjektet Symra terrasse be de lagt ut for salg denne uken ble alle bortsett fra én solgt. Alle illustrasjoner: Blår/Obos

Artikkelen er over 3 år gammel

Leilighetene ble revet bort da et nytt boligprosjekt på Lambertseter ble lagt ut for salg onsdag, inkludert en leilighet til rekordhøye 13,1 millioner kroner.

DEL

LAMBERTSETER: "Wow, for en kveld det ble i går! 35 av 36 leiligheter gikk unna på salgsmøtet for Symra terrasse på Lambertseter i Oslo. Gratulerer til alle dere som gikk hjem med en kjøpekontrakt i hånden" skriver Obos på sin Facebook-side.

Det dreier seg om Obos boligprosjekt vis a vis Lambertseter senter, med adresse Cecilie Thoresens vei 12. Området kalles for Solkollen.

Her skal det bygges fem blokker på fem og seks etasjer over en næringsetasje i første. Det skal bygges i alt cirka 107 leiligheter. Størrelsene varierer fra cirka 45 til 135 kvadratmeter.

LES OGSÅ: Bystyret sa ja til fem blokker

Kun én igjen

Onsdag 6. april startet salget, det var leilighetene som ligger lengst mot nord som ble lagt ut for salg først.

36 leiligheter var til salgs, alle ble solgt med unntak av den aller dyreste.

Den ligger fortsatt på Finn.no til en totalpris på 13,2 millioner kroner. Innskuddet er på rundt halvparten, mens resten betjenes som fellesgjeld.

LES OGSÅ: Nytt borettslag på Lambertseter

Trolig rekord

Det var en annen leilighet som ble solgt med en totalpris over 13 millioner, noe som må være en solid salgsrekord på Lambertseter.

- Jeg har ikke vært borti slike summer på Lambertseter, men det er jo korte avstander i området så man skal ikke så langt før man fort får slike priser, sier prosjektselger i Obos Nye Hjem, Alexander Thomassen som fortelller om et hyggelig salgsmøte med god steming.

Han var ikke overrasket over at salget ble bra. Han solgte også prosjektet på Munkelia - Solveggen. Der er det nå kun to leiligheter igjen av 75. Også her var det boliger opp mot 10 millioner kroner.

- Jeg var forberedt på bakgrunn av interesse og påmeldinger at vi skulle få et bra salg. Men det er ekstra hyggelig når det er så god stemning, sier Thomassen.

LES OGSÅ: Fullt hus på Obos-salgsmøte på Munkelia

Stor lokal interesse

De fleste som dukket opp på møtet var veletablerte folk fra lokalmiljøet, som Abildsø, Manglerud, Bekkelaget og Nordstrand. Mange hadde et hus de ønsket å bytte ut med noe enklere og mer sentralt.

SOLKOLLEN: Det er på denne tomten Symra terrasse skal bygges. Arkivfoto: Aina Moberg

SOLKOLLEN: Det er på denne tomten Symra terrasse skal bygges. Arkivfoto: Aina Moberg

- I de områdene får man jo en god pris for husene sine, mange har nok vurdert de ulike leilighetsprosjektene i områdene her. Og mange har gode minner og assosiasjoner fra Lambertseter. De var også opptatt av den umiddelbare kontakten med senteret og offentlige kommunikasjon, det betaler man gjerne litt mer for. I tillegg er det lenge siden det har blitt bygget noe nytt på Lambertseter, det å kunne flytte rett inn uten noe oppussing og alt er nytt og fint, det betyr mye, sier Thomassen.

- Noen jeg har pratet med vurderer også om de i stedet for et rekkehus på Lambertseter vil kjøpe en nye fireroms, sier han.

LES OGSÅ: Slik kan det nye Bergkrystallen bli

Neste salgstrinn

Resten av leilighetene, det vil si cirka 55 leiligheter, legges trolig ut for salg 1. juni.

- Telefonen har ringt og ringt, og det var jo en del som ikke fikk en leilighet på det første salgsmøtet som fortsatt er interessert. Så jeg tror nok resten av salget går bra også, sier prosjektselgeren.

LES OGSÅ: Bygger Lambertseter natur- og aktivitetspark

Artikkeltags