BRYN/HELLERUD: Nordstrands Blad har tidligere omtalt boligprosjektet i Fyrstikkbakken 14, der det foreslås fire høyblokker på 8-11 etasjer med opptil 140 leiligheter.

LES OGSÅ: Vil bygge miljøvennlige høyblokker i Fyrstikkbakken.

Prosjektet er et samarbeid mellom utbygger Birk & Co og Link Arkitektur. De vil bygge et byøkologisk prosjekt, med blant annet egen energiproduksjon, elbil- og elsykkel-kollektiv og parsellhager.

Leiligheter for skilte og unge

Ifølge Estate Nyheter planlegger de også egne leiligheter spesialdesignet for skilsmisse-familier, der barna kan bo i midten og de skilte foreldrene ha leilighet på hver side med hver sin dør inn til barna.

De planlegger også kollektivleiligheter for unge, der de kan kjøpe soverom og bad, men dele stue og kjøkken med andre.

– Vi trenger drahjelp fra både lokalpolitikere og byråkrater for å løfte frem dette fyrtårnprosjektet. Da må folk tørre å tenke litt nytt, og man må tørre å bygge miljøvennlig i høyden på en eiendom som tåler det, sier utbygger tl Estate Nyheter.

LES OGSÅ: Kjøpte menighetshus til 30 millioner

Lokal motstand

Boligprosjektet i Fyrstikkbakken 14 var nylig på høring.

Ifølge saksinnsyn hos Plan- og bygningsetaten har det blant annet kommet innvendinger fra Byantikvaren, som vil at nybygg på eiendommen skal være maks seks etasjer høye av hensyn til det historiske landskapet på Bryn/Nordre Skøyen.

Ifølge saksinnsyn er mange naboer sterkt imot planene. De er blant annet bekymret for støy- og trafikksituasjonen, hvordan barnehage- og skolesituasjonen i området vil bli påvirket av utbygging, samt hvordan grunnforholdene og naturen rundt Nordre Skøyen hovedgård vil bli påvirket.

Naboer mener også at boligprosjektet passer svært dårlig inn i omgivelsene, og ber om at dagens regulering som tillater fire etasjers byggehøyde opprettholdes.

LES OGSÅ: Nye omsorgsleiligheter må bygges om - ikke tilpasset målgruppen