Bomjubel på Abildsø

LETTET: Christoffer Staib Sørensen og Per Julius Helweg er lettet over at abildsøbeboerne endelig får oppfylt ønsket sitt om å flytte denne bommen i Lambertseterveien.

LETTET: Christoffer Staib Sørensen og Per Julius Helweg er lettet over at abildsøbeboerne endelig får oppfylt ønsket sitt om å flytte denne bommen i Lambertseterveien. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Den nye bomringen innebærer flytting av den omstridte bommen på Abildsø.

DEL

ABILDSØ: Fra mars 2019 trer den nye bomringen i og rundt Oslo i kraft. På Abildsø er det mange som jubler etter at det ble kjent at det innebærer at den lokale bommen i Lambertseterveien endelig skal flyttes. Dette har lokalbefolkningen kjempet for i årevis, for å unngå at folk kjører Enebakkveien mellom Ryen og Abildsø fremfor E6 for å slippe bompenger.

Her kan du lese mer om den nye bomringen og hvordan den vil påvirke distriktet vårt

- Gledelige nyheter

- Nå er vi veldig fornøyd! Det har vært en lang kamp for å få flyttet bommen, så dette er gledelige nyheter, sier Christoffer Staib Sørensen og Per Julius Helweg på vegne av trafikkgruppa i FAU på Abildsø skole.

Sistnevnte er en av ildsjelene som i årevis har forsøkt å påvirke Statens vegvesen og sentrale politikere til å flytte bommen. Nå kan de endelig krysse den vekk fra toppen av listen over ønskede trafikktiltak, som de håper vil bidra til en forbedret trafikksituasjon.

- Vi håper dette vil føre til mindre gjennomfartstrafikk i Enebakkveien, og spesielt mindre trafikk ved Abildsø skole. Der er det altfor mye trafikk, så dette er veldig gledelig. Det går heller ikke ut over noen, sier Helweg og Staib Sørensen.

Alternativ "gratisrute"

Flytting av bommen gjør bare at bilistene får en alternativ "gratisrute" mellom Ryen og Skullerud, ettersom man i dag må betale bompenger hvis man velger E6 fremfor Enebakkveien.

- Vi har forståelse for at folk kjører der de slipper å betale, derfor har det vært viktig å få flyttet bommen, påpeker de.

Hvordan den nye bomringen vil påvirke trafikksituasjonen på Abildsø gjenstår å se, enn så lenge vil de lokale ildsjelene fortsette å kjempe for de andre tiltakene på ønskelisten.

Der finner du blant annet ekstra lang Manglerudtunnel på E6, realisering av den nye sykkelveien som har vært på planleggingsstadiet i årevis, gjennomkjøring forbudt for tungtransport i Enebakkveien, et forbedret Abildsøkryss, ny innkjøring til næringsområdet langs E6 og fjerning av bussbommen i Skullerudbakken.

- Vi er glade for alle trafikktiltakene som er blitt utført på Abildsø og i bydelen de siste årene, og føler at vi er blitt hørt. Men samtidig har trafikken økt, så vi kjemper videre!

LES OGSÅ: Deler innfartsparkeringen i to for å løse bomproblem

Artikkeltags