Nesten én million færre bompasseringer

NEDGANG: Det er stor nedgang i bompasseringer med biler som går på fossilt drivstoff, og stor økning i antall elbiler som passerer. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

NEDGANG: Det er stor nedgang i bompasseringer med biler som går på fossilt drivstoff, og stor økning i antall elbiler som passerer. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det er nesten én million færre bompasseringer med fossildrevne biler i Oslo og Akershus.

DEL

OSLO/AKERSHUS: Nye takster i bomringen har gitt resultater i Oslo og Akershus. Tall fra det siste året viser en nedgang på 917.000 passeringer med fossildrevne biler.

I samme periode har antall passeringer med elbil økt med 496.000.

– Det er en oppgang på hele 38,9 prosent siden september i fjor, sier kommunikasjonssjef i Fjellinjen, Håkon Nordahl.

Totalt har trafikken gått ned med 4,9 prosent, viser tall fra Fjellinjen. Totalt var det 475.000 færre biler gjennom bomringen i september i år i forhold til i fjor.

1. oktober i fjor ble rushtidsavgiften innført i Oslo, og tallene viser at trafikken har endret seg det siste året. I halvtimen før rushtiden, fra klokken 6 til 6.30, har trafikken økt med 3,6 prosent. Samtidig var det en nedgang i selve rushtiden på 2,6 prosent.

Selv om antallet passeringer med elbil øker, er det fortsatt fossildrevne biler som står for mesteparten av passeringene. 81,2 prosent av passeringene i september i år var fossildrevne biler.

– Denne veksten er helt eventyrlig, og viser at elbilrevolusjonen for alvor er i gang i Oslo. Det viktigste er likevel å redusere biltrafikken, da elbiler også tar mye plass i en by som allerede har for mye biltrafikk, sier Sirin Stav, vara i Oslo bystyre for Miljøpartiet De Grønne.

LES OGÅ:

Nå rulles det ut 53 nye bomstasjoner

Skal dele innfartsparkeringen på Rosenholm i to

Skal flytte omstridt bom på Abildsø

Snart omringes vi av bomringen

Bildeserie: Her kommer de nye bommene

Artikkeltags