Abildsø røyklagt etter brann

STORBRANN: I følge en twittermelding  var 27 personer i jobb på brannen i Enebakkveien søndag ettermiddag. Alle foto: Arne Vidar Jenssen og Solfrid Therese Nordbakk

STORBRANN: I følge en twittermelding var 27 personer i jobb på brannen i Enebakkveien søndag ettermiddag. Alle foto: Arne Vidar Jenssen og Solfrid Therese Nordbakk

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Fra store deler av den østre/søndre del av Oslo kunne man søndag ettermiddag se tykt røykteppe over Abildsø på grunn av en kraftig brann på Lille Langerud.

DEL

LILLE LANGERUD: Litt over klokken 14.30 søndag kom det melding om brann i bygget hvor blant annet Coop og Lampemagasinet har sine lokaler i Enebakkveien på Lille Langerud.

Da utrykningsenhetene kom til stedet, ble det fort klart at her trengtes store styrker både for å begrense og slukke brannen, ta seg av eventuelle skader og få styring på trafikken.

For blant annet E6 ble sterkt merket av den tykke røyken. Heldigvis var det et svakt sør-nord vinddrag slik at røyken ikke ble drevet mot sykehjemmet som ligger bare noen meter unna huset som brant.

Beboere i området ble oppfordret til å lukke vinduer for å ikke dra inn den sure røyken.

LES OGSÅ: En omkom i brann på Midtåsen

En person ute

På brannstedet kunne innsatslederne fortelle at en person var kommet seg ut fra en leilighet i 2. etasje. Mest sannsynlig var det ikke flere i huset da brannen brøt ut.

Brannstedet er bygget i mur, men med mye treverk i konstruksjonen – spesielt i taket. Hvor store skadene blir, er vanskelig å si, for på grunn av mye røyk og varme hadde brannfolkene problemer med å komme seg inn og få oversikt.

FORTSATT RØYK: Kvart på åtte om kvelden kommer det fortsatt mye røyk fra bygningen i Enebakkveien.

FORTSATT RØYK: Kvart på åtte om kvelden kommer det fortsatt mye røyk fra bygningen i Enebakkveien.

Men det er utrykt håp om at etasjeskiller kan ha hindret at forretningsdelen i 1. etasje ikke har fått de helt store brannskader.

Husene ligger tett ved hverandre der det brant, og etter en stund bestemte brannvesenet seg for å skumlegge nærmeste nabohus for å hindre spredning.

Saken fortsetter under bildet

UTBRENT: Brannen vokste seg stor og bygget er totalskadd etter brannen.

UTBRENT: Brannen vokste seg stor og bygget er totalskadd etter brannen.

LES OGSÅ: Buss i brann på Sæter

Trafikkproblemer

Det ble ganske raskt betydelige trafikkproblemer, for det ble vurdert lite heldig å la bilene kjøre gjennom og nær det røyklagte området.

Dette gikk dermed sterkt ut over helgetrafikken både på E6, Enebakkveien og delvis Østensjøveien.

Saken fortsetter under bildet

TRAFIKK-KORK: Politiet stengte av deler av Enebakkveien i forbindelse med brannen. Det førte til kø på andre veier i området.

TRAFIKK-KORK: Politiet stengte av deler av Enebakkveien i forbindelse med brannen. Det førte til kø på andre veier i området.

LES OGSÅ: Brann på Klemetsrud

Brannårsak

Et par timer etter at brannen brøt ut, var det ingen som kunne si noe om brannårsaken, men på grunn av hvor flammene først var konsentrert, kan arnestedet ha vært i 2. etasje.

Saken fortsetter under bildet

EVAKUERT: En person var kommet seg ut fra en leilighet i 2. etasje.

EVAKUERT: En person var kommet seg ut fra en leilighet i 2. etasje. Foto:

I 17-tiden var det fortsatt ikke full kontroll på brannen, skriver NRK Østlandssendingen

– Det er utfordrende å slukke branner inne i takkonstruksjonen, men vi har røykdykkere inne som forsøker å begrense skadene, sa vaktkommandør i Oslo brann og redning Nils Kristiansen til nrk.no/ostlandssendingen

Klokken 18.36 tvitret Brann og redningsetaten at de fortsatt jobber med slukking. De har også rekvirert en gravemaskin for å bistå i slukningsarbeidet.

Det har vært mange branner i det siste. Les mer på noblad.no/brann

Artikkeltags