ABILDSØ: - De har lagt kortene på bordet, og fortalt at de tente på sammenpresset papp som sto på en rampe utenfor butikken, sier politiførstebetjent Susanne Moen, gruppeleder i branngruppa i Oslo politidistrikt.

Politiet anser derved saken som avgjort og oppklart.

LES OGSÅ: Abildsøbrannen trolig påsatt

Saken er henlagt

- Vi har identifisert tre gutter under den kriminelle lavalder. De blir fulgt opp av forebyggende avdeling ved Manglerud politistasjon etter gjeldende rutiner i slike saker, sier Moen til Nordstrands Blad.

- Fordi de tre gjerningsmennene er under 15 år, er saken nå henlagt, legger hun til.

Totalskadet

Næringsbygget som brant inneholder blant annet en Coop-butikk, Lampemagasinet, Abildsø tannlegekontor og en leilighet. Ingen personer ble skadet i brannen, men bygget ansees som totalskadet.

Rundt 30 brannmenn var i aksjon for å slukke brannen, og de holdt på til langt utover søndag kveld. Hele Abildsø og også E6 ble sterkt merket av den tykke og svarte røyken, og beboere ble bedt om å lukke vinduene.

LES OGSÅ: Abildsø røyklagt av brann

Midlertidige lokaler

Næringsdrivende som holdt til i det brannherjede bygget, har lagt ut informasjon om hva som i øyeblikket er ståa for deres virksomheter.

Lampemagasinet skrivet på sin nettside at de per i dag ikke vet om eller når butikken blir åpnet igjen.

Abildsø tannlegekontor skriver på sin facebookside at de fra 11. oktober har midlertidige lokaler hos Ryen tannklinikk i Ryensvingen 1.

LES OGSÅ: Klager på betongavslaget på Abildsø