Radio startet brann på Bøler

RADIOBRANN: Folk som har radioer av typen Pinell Go og Pinell Go+ oppfordres til å levere dem inn. Her bilde av radioen som startet brannen på Bøler sist mandag.

RADIOBRANN: Folk som har radioer av typen Pinell Go og Pinell Go+ oppfordres til å levere dem inn. Her bilde av radioen som startet brannen på Bøler sist mandag. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Etter en brann på Bøler mandag denne uken, oppfordrer Oslo brann- og redningsetat nå folk til å levere inn en brannfarlig radio.

DEL

BØLER: Mandag ettermiddag 16. oktober meldte et vekterselskap fra om at de hadde fått brannmelding fra en bolig i Bølersletta. Det skulle komme flammer fra et vindu i 2. etasje i et rekkehus.

LES OGSÅ: Brann på Brannfjell skole

Rask slukking

Nødetatene kom raskt til stedet, og brannmannskaper fra Kastellet og Bryn fikk slukket i løpet av ti minutter.

Det var ikke personer tilstede i enheten det brant.

Skadene ble såpass store at boligen ikke var beboelig. Brannmannskaper var på stedet en stund etter slukkingen, for å forsikre seg om at brannen ikke skulle blusse opp igjen.

LES OGSÅ: 16-åring forsøkt ranet av jentegjeng

Radio på badet

Brannen skal ha oppstått i en radio. Denne sto på badet i en av fire rekkehusleiligheter. Nå advarer Oslo brann- og redningsetat (OBRE)folk mot nettopp denne type radio, av merket Pinell.

- I går ettermiddag rykket vi ut til en boligbrann på Bøler. Det viste seg at det hadde tatt fyr i en radio som sto på badet. Bare flaks og en lukket dør gjorde at skadene stort sett begrenset seg til badet i 2. etg, skriver OBRE på facebooksiden sin dagen etter brannen.

Her fremkommer det at de etter brannen snakket med eier på stedet, som henviste til en artikkel som sier at DAB-radioen er brannfarlig og skal leveres tilbake til butikken.

- Dette var informasjon eier hadde funnet i etterkant av brannen. Radioen det dreier seg om er av typen Pinell Go eller Go+. Lær av denne hendelsen. Har du en slik radio hjemme, lever den inn til forhandler, ikke vent på neste brann..., oppfordrer OBRE nå.

LES OGSÅ: 11-åringer roses av politiet etter granatfunn på Bøler

10.000 radioer mangler

Ifølge Dinside, som også har omtalt Bøler-brannen og tidligere har skrevet om de brannfarlige radioene, er det 10.000 solgte radioer av denne brannfarlige typen som man ikke vet hvor er.

Ifølge Dinside tilbakekalte produsenten radioene i desember 2015, etter at det ble kjent at produksjonsfeil på batteriet kan forårsake brann. De har siden den gang fått inn cirka 40.000 av tilsammen 50.000 solgte radioer av den aktuelle typen.

LES OGSÅ:

Politiloggen: Paraplykasting, overkokte egg og en overkjørt fot

Vil rehabilitere brannstasjonen på Kastellet

Her vil de ha nye bommer

Nå skal Oslo få bedre gatelys

Junkfood gjør fuglene ved Østensjøvannet landfaste

Tapte flybusskampen

Artikkeltags