Gå til sidens hovedinnhold

Ung håndverker omkom i brakkebrannen

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter to dødsbranner i helgen oppfordrer Oslo brann- og redningsetat folk til å ta brannforebygging på alvor.

ROSENHOLM/HOLMLIA: Ifølge Oslo brann- og redningsetat (OBRE) var det en ung, utenlandsk håndverker som omkom i brannen i et brakkebygg i Rosenholmveien natt til lørdag 6. oktober.

Det skriver OBRE i et innlegg på Facebook, der de etter denne siste helgen med to dødsbranner minner folk på hvor livsviktig det er med brannforebyggende arbeid.

I tillegg til dødsbrannen på Holmlia, døde en eldre kvinne i en brann på Sagene. I tillegg skriver de at det har vært alvorlige branner i sentrum, på Furuset og Torshov. Tidligere i høst har de meldt om ekstremt mange tørrkok.

- Etter denne helgen er det derfor enda tydeligere hvor utrolig viktig det brannforebyggende arbeidet er. De små tingene vi kan gjøre alle sammen for å forhindre brann. Dette er virkelig forskjellen på liv og død, skriver OBRE i innlegget der de har følgende tre hovedråd:

  • Ha fungerende røykvarslere!
  • Ikke røm gjennom brannrøyk!
  • Installer komfyrvakt!

Innlegget avsluttes med følgende oppfordring:

- Og ikke minst – tenk på foreldrene, besteforeldrene eller studentbarna dine: Har de brannsikkerheten i orden? DU kan redde liv ved å dele disse rådene med alle du kjenner, og bry deg om brannsikkerheten til dine kjære!

LES OGSÅ:

Hus i full fyr på Dal

Bildeserie: Brann i enebolig på Dal

Brann i enebolig på Brenna

Denne gang var det bare øvelse

Ber natteranglere spise brødskiver