Gå til sidens hovedinnhold

Fire biler påtent på Godlia

Artikkelen er over 2 år gammel

Fire biler ble påtent i samme gate i et boligområde på Godlia natt til søndag. Bilene ble totalskadd, og det var fare for spredning til flere hus.

GODLIA: Samtlige bilbranner skjedde i Stordamveien på Godlia, opplyser politiet.

Den første meldingen om brannene kom inn til politiet klokken 2.48. Søndag morgen er ingen pågrepet i saken.

– Vi har få vitneobservasjoner. Det er ellers ingenting som tyder på noe annet enn at bilene var tilfeldig valgt, sier operasjonsleder Christian Engeseth til NTB.

To av bilene sto i private oppkjørsler og svært nær boliger. Det var totalt fire biler som brant på tre forskjellige steder i området.

– Det var åpenbart påtent når så mange biler begynner å brenne samtidig. Vi søkte etter gjerningsmenn i området med helikopter og mange enheter, men uten resultat. Nå har vi tauet inn de utbrente bilene og vil fortsette videre med undersøkelser og taktisk etterforskning, sier operasjonslederen ved 4-tiden søndag morgen.

Situasjonen kunne oppleves som skremmende, med stor røykutvikling og alle nødetater på stedet.

– Vi evakuerte ingen, men det var mye røykutvikling, så beboere ble bedt om å holde vinduer lukket. Fra den ene bilbrannen ble det spredning til en garasje, fra en annen spredte det seg til en hekk, men brannvesenet fikk etter hvert kontroll på brannene, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli.

Han sier også at det ble hørt en rekke høye smell i området, som skal ha vært lyden av dekk og bilruter som sprakk på grunn av brannene.

Søndag ettermiddag opplyser politiet at de ikke har noen teorier om hvem som kan ha tent på.

– Saken vil bli etterforsket, men vi har ingen konkrete mistenkte så langt, sier jourhavende jurist Kristine Torp Johansen i Oslo politidistrikt til NTB søndag ettermiddag.

De utbrente bilene ble søndag ettermiddag tauet bort fra stedet for videre undersøkelser. Noen få brente bildeler lå igjen der kjøretøyene sto.

I den videre etterforskningen vil politiet se nærmere på hvordan de ble påtent. Hva som var motivet står også sentralt.

Flere i nabolaget sier de er overrasket over at noe slikt kunne skje på nettopp Godlia.

– Dette oppleves som veldig rart. Det er et stille og rolig nabolag, og dette er ikke et belastet område. Det er heller ingen gjennomgangstrafikk verken på dag- eller nattetid, sier beboer Frode Georgsen til NRK.

– Det tyder på at bilene ble tilfeldig valgt, tror Torp Johansen.

(©NTB)

LES OGSÅ:

Søndag er det brannøvelse på Nordstrand

Se opp for helikoptre!