14 husløse etter rekkehusbrann

TAKARBEIDER: Det gikk relativt fort å få slukket brannen inne i leiligheten det brant i Kantarellen Terrasse, men det ble mye jobbing for å forsikre at ikke brannen skulle blusse opp igjen i takene. Alle foto: Arne Vidar Jenssen

TAKARBEIDER: Det gikk relativt fort å få slukket brannen inne i leiligheten det brant i Kantarellen Terrasse, men det ble mye jobbing for å forsikre at ikke brannen skulle blusse opp igjen i takene. Alle foto: Arne Vidar Jenssen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ingen personer kom fysisk til skade, men 14 ble evakuert og er nå husløse etter en kraftig brann i et rekkehus i Kantarellen Terrasse på Mortensrud mandag morgen.

DEL

MORTENSRUD: - Vi fikk melding om brann klokken 04.15 og ble møtt av kraftig røykutvikling, forteller leder på Kastellet brannstasjon Jens Erik Lauritzen.

- Det brant i en leilighet, men den spredte seg raskt til takkonstruksjonen og gikk over alle fem leilighetene i rekken. Vi fikk slukket brannen i leiligheten, men det ble store utfordringer både å komme til med utstyr og få brutt opp taket for å få slukket.

LES OGSÅ DEN SISTE POLITILOGGEN:

Tre tørrkok, to fulle menn og en dopgarasje

Store skader

Brannen har etter det man foreløpig vet, begynt på et kjøkken. En nabo til den aktuelle leiligheten oppdaget røyk, og fikk både varslet brannvesenet og satt igang vekking av beboerne i de andre leilighetene.

Da Nordstrands Blad kom til stedet, var selve brannen slukket, men det gjensto mye etterarbeider for å forsikre at brannen ikke skulle blusse opp igjen. Blant annet måtte alle takene åpnes.

Les mer om lokale branner her

Ikke beboelig

- Er alle de fem enhetene ødelagt?

- Vi har ikke full oversikt enda, men foreløpig kan ingen bo her, sier Lauritzen.

- Vi fikk begrenset vannskader, men det er store røykskader, og alle boenhetene er uten tak, så det vil nok ta tid før det blir beboelig igjen. Men det får vi nærmere oversikt over når vi utpå dagen blir ferdeig med etterslukking og får ryddet opp.

LES OGSÅ: Skal sikre eldre mot brann

Storutrykking

Brannvesenet rykket ut med syv biler og utstyrscontainer.

- Det har vært i overkant av 30 mannskaper her fra oss, og så kommer politi og ambulansepersonell i tillegg, så vi kan trygt si at det ble en storutrykking, sier Kastellet-lederen.

Boligene ligger tett i Kantarellen Terrasse og det er trange adkomster. Derfor ble det vanskelig å få biler helt frem til brannstedet, og det måtte bæres mye av utstyret fra parkeringsplassene utenfor.

Ukjent årsak

Mandag morgen kunne man ikke si noe sikkert om brannårsaken, men alt tyder på at brannen har startet på et kjøkken.

LES OM TIDLIGERE BRANNER I DISTRIKTET:

Reddet av røykdykkere på Rustad

Rekkehus totalskadd i brann

Mann døde i leilighetsbrann på Bogerud

Innrømmer å ha tent på abildsøbrann

Artikkeltags