Fikk begrenset brannen til lagerdelen av butikken

BRANN: Tidlig mandag morgen brøt det ut brann hos Matkroken i Ljabrubakken. Alle foto: Nina Schyberg Olsen

BRANN: Tidlig mandag morgen brøt det ut brann hos Matkroken i Ljabrubakken. Alle foto: Nina Schyberg Olsen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det pågår nå etterslukking av lagerdelen til Matkroken på Ljabru. Resten av bygningen har sot og røykskader etter brannen.

DEL

LJABRU: - Vi fikk melding om brannen klokken 05.38. Både politiet og flere naboer varslet, og vi rykket raskt ut med biler. Det brant godt da vi kom hit, men vi klarte å begrense brannen til lagerdelen av bygningen, opplyser brigadesjef Trond Hansen ved hovedbrannstasjonen i Oslo brann- og redningsetat (OBRE) til Nordstrands Blad litt før halv ni tirsdag morgen.

Se flere bilder nederst i saken!

LES OGSÅ: Brann i matbutikk på Ljabru

Evakuerte seg selv

Tre beboere i boligdelen i annenetasje av bygningen evakuerte seg selv etter at brannen ble oppdaget. De skal ha blitt vekket av naboer.

- Ingen personer skal ha kommet til skade, sier brigadesjefen til Nordstrands Blad.

Åtte brannbiler

Brannvesenet rykket ut med store styrker fra flere brannstasjoner.

- Vi har hatt åtte biler og 24 mannskaper her fra både fra Kastellet, hovedbrannstasjonen og Sagene, sier brigadesjef Trond Hansen.

Brannvesenet vil drive med etterslukking en god stund fremover, og det blir neppe noen gjenåpning av butikken med det første.

- Det er nok en stund til de kan åpne, ja. Selv om vi klarte å begrense brannen til lagerdelen, er det endel røyk og sotskader i butikkdelen og boligdelen, opplyser brigadesjefen.

Brannårsaken er foreløpig ikke kjent.

Også i 2010 var det brann i de samme butikklokalene på Ljabru. Da tok det over to og en halv måned før de kunne gjenåpne.

LES OGSÅ:

Hele butikken på Ljabru må tømmes etter brann

Må pusse opp alt etter brannen

Etterlengtet gjenåpning på Ljabru

Post og pakkeutlevering

I tillegg til at Matkroken på Ljabru selger mat og dagligvarer, overtok de nylig hovedansvaret for Post i butikk-tilbudet på Nordstrand etter at postkontoret på Sæter ble nedlagt.

Matkroken har også pakkeutlevering for MyPack.

Artikkeltags