Ubeboelig etter brann

UBEBOELIG: Huset i Nordstrandveien skal være ubeboelig etter nattens brann på loftet.

UBEBOELIG: Huset i Nordstrandveien skal være ubeboelig etter nattens brann på loftet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Et hus i Nordstrandveien skal være ubeboelig etter en brann natt til fredag.

DEL

NORDSTRAND: Natt til fredag begynte det å brenne på loftet i en enebolig i Nordstrandveien, vis a vis Nordstrand kirkegård.

Politiet twitret først om pipebrann, men så at det kunne tyde på at det var mer enn pipebrann, ettersom det røk godt fra taket.

- Alle beboere er evakuert. En person har blitt eksponert for røyk. OBRE (Oslo brann- og redningsetat, red.anm) jobber med å slukke brannen. Huset er ikke beboelig, slukningsarbeidet kommer til å ta tid, twitret politiets operasjonssentral i natt.

Senere kom det melding om at brannen var slukket.

- I forbindelse med slukningsarbeidet har det blitt brukt mye vann som har medført en del vannsøl i Nordstrandveien. Fare for at det blir glatt på stedet, advarte politiets operasjonssentral på morgenkvisten.

Les mer om brann her!

Ubeboelig

Operasjonsleder Vidar Pedersen opplyser at politiet fikk melding om det som kunne være pipebrann fem på tre i natt.

- Vi kontaktet umiddelbart brannvesen og ambulanse. Ved ankomst så vi at det var mer alvorlig enn pipebrann. Det kom røyk fra hele overetasjen i huset. Beboerne hadde evakuert seg selv og var i sikkerhet da vi ankom, sier Pedersen til Nordstrands Blad.

Det var fire personer i huset da det begynte å brenne, og de ble sjekket for røykskader på stedet.

- Huset fremstår som så brannskadet at det ikke er beboelig, sier Pedersen.

Politiet har opprettet sak og brannen vil bli etterforsket.

Fortsatt på stedet

OBRE opplyser i nitiden fredag morgen at de fortsatt er på stedet med en brannbil, for å forsikre seg om at brannen ikke blusser opp igjen.

- Da vi kom til stedet i natt var det åpen varme ut av et vindu på loftet. Det brant på kaldloftet. Beboerne varslet selv om brannen, og informerte om at de ikke hadde fyrt i peisen, sier vaktkommandør Rune Elstad til Nordstrands Blad.

Ifølge OBRE er det for tidlig å konkludere med brannårsak, men det kan ha vært elektrisk årsak, siden det ikke var pipebrann. Hafslund tok strømmen mens slukningsarbeidet pågikk.

- Det var fire personer på adressen, alle gikk ut og ingen skal etter det vi vet være fysisk skadd, sier Elstad.

Han opplyser at det etter slukningsarbeidet som inkluderte mye vann er satt inn avfuktere i både kjeller, første- og andreetasje i huset der det brant.

FLERE SAKER FRA NORDSTRANDS BLAD:

Skremt av brå slutt på nytt sykkelfelt

Endelig i gang med aktivitetsparken

Sjekk hvilke lokale tiltak som får penger

Artikkeltags