Reddet av røykdykkere

RUSTADGRENDA: Mandag ettermiddag reddet røykdykkere en eldre dame ut av en brennende leilighet i Rustadgrenda.  
FOTO: Oslo Brann- og redningsetat

RUSTADGRENDA: Mandag ettermiddag reddet røykdykkere en eldre dame ut av en brennende leilighet i Rustadgrenda. FOTO: Oslo Brann- og redningsetat

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det har vært flere branner i distriktet den siste uken. I Rustadgrenda ble en eldre dame reddet ut av røykdykkere etter å ha vært fanget på balkongen.

DEL

ØSTENSJØ/NORDSTRAND: Nødetatene har den siste uken rykket ut til branner både på Oppsal, Nordseter, Rustad og Manglerud.

LES OGSÅ: Skal sikre eldre mot brann

Fikk store brannskader

Litt over klokken 20 torsdag 5. januar kom det melding om brann i en leilighet i Oppsalveien. En 32 år gammel mann ble tatt ut og kjørt til Ullevål sykehus med store skader. Politiet kan foreløpig ikke si noe om brannårsaken.

Fikk ikke tatt av mat

På kvelden lørdag 7. januar måtte politi og brannvesen dra til Åssiden terrasse på Nordseter. En 77 år gammel dame hadde falt inne i leiligheten sin og kom seg ikke opp igjen. Dermed ble mat på komfyren altfor varm. En nabo kom til unnsetning, men klarte ikke å komme seg inn til den eldre damen. Det ordnet imidlertid brannvesenet.

LES OGSÅ: Har funnet ut hvem som startet abildsøbrannen

Reddet fra balkongen

Mandag ettermiddag rykket nødetatene ut til Rustadgrenda, hvor de ble møtt av mye røyk fra en leilighet i 2. etasje.

En 73 år gammel dame ble evakuert via balkongen. Hun skal ikke ha vært alvorlig skadet, men ble kjørt til sykehus for sjekk etter å ha fått i seg en del røyk.

Ifølge Oslo brann- og redningsetat (OBRE) på Facebook var kvinnen fanget på balkongen, mens det brant heftig på kjøkkenet hennes og livsfarlig røyk spredte seg i leiligheten.

Fordi det sto om liv tok røykdykkere seg raskt fram til balkongen og satte en ekstra røykdykkermaske på kvinnen.

«Deretter bar de henne i armene gjennom røyken og ut av leiligheten» skriver OBRE på Facebook, der du også kan se flere bilder fra brannstedet.

OBRE skriver at kvinnen gjorde det eneste riktige da hun rømte ut på balkongen og fikk varslet forbipasserende som ringte nødetatene.

LES OGSÅ:

Rekkehus totalskadd i brann

Mann døde i leilighetsbrann på Bogerud

Fikk hjelp av nabo

Bare noen timer etter den dramatiske brannen på Rustad, gikk brannalamen på Manglerud. I Rugveien brant det i mat på en komfyr. En 83 år gammel dame ble kjørt til sykehus. Hun var hjulpet ut av en nabo før nødetatene kom til stedet.

FLERE SAKER FRA NORDSTRANDS BLAD:

P-forbud på Lambertseter

Her kan du kvitte deg med juletreet

Lurt av falske TV-folk

Her er politiloggen!

Lever ut kafédrømmen på Sæter

Kongshavnrevyen tøyer grensene

Artikkeltags