TOPPÅSEN/HOLMLIA: Torsdag morgen jobbet brannvesenet fortsatt på Toppåsen skole etter brannen som startet onsdag ettermiddag. Politiet utelukker ikke at brannen kan være påsatt.

LES OGSÅ: Kraftig brann på Toppåsen skole

Har avhørt ungdom

Politiet opplyser torsdag ettermiddag til Nordstrands Blad at opplysninger fra vitner tyder på at brannen har startet på baksiden av gymsalen.

- Det er foreløpig uvisst hvordan brannen startet, men vi anser det som en mulighet at brannen kan være påsatt. Noen ungdommer ble anholdt i forbindelse med saken og brakt inn for avhør, i tillegg er det foretatt en rekke vitneavhør. Vi vil fortsette med krimtekniske undersøkelser, samt at Kripos vil bistå oss i de videre undersøkelsene, opplyser Bente Vengstad, politiadvokat i Oslo politidistrikts etterforsknings- og etterretningsavsnitt.

LES OGSÅ:

En person funnet omkommet etter brann på Tveita

Trolig elektrisk årsak til brannen hos Matkroken Ljabru

Spredte seg raskt

Brannen skal ha startet i gymsalen klokken 14.30 og spredte seg raskt til administrasjonsbygget.

Ifølge informasjon på Toppåsen skoles nettside var skoledagen avsluttet for alle elevene. Elevene som var på aktivitetsskolen ble evakuert sammen med ansatte opp på ballbanen

- Ingen kom fysisk til skade i brannen, men det er klart at denne opplevelsen er dramatisk for alle som har tilknytning til skolen. Det er ikke avklart hvor omfattende skadene er og skolen er derfor stengt i morgen (torsdag), skriver administrasjonen på skolens nettside.

Alle elever og foreldre som ønsket det fikk torsdag tilbud om å møte hverandre og lærerne på Lusetjern og Holmlia skoler, med bistand fra PPT (kriseteam). Her skal det også ha blitt gitt informasjon om hva man gjør med undervisningen de siste dagene frem mot sommerferien.

LES OGSÅ: Barn innrømmet å ha tent på abildsøbrann

Påtent i 2007

Også sommeren 2007 brant det på Toppåsen skole. En gutt som var 15 år på branntidspunktet ble året etter dømt for ildspåsettelse.

Den gang ble det jobbet intenst gjennom hele sommeren for å få skolen bruksklar til skolestart på høsten.

LES OGSÅ:

Dømt for skolebrann

Etterlyser vitner til påsatt brann på Toppåsen skole