Skal bytte tunnelløp - stenger E6

BRYNSTUNNELEN: Rehabiliteringsarbeidene i Brynstunnelen vil pågå til sommeren 2017. Foto: Nina Schyberg Olsen

BRYNSTUNNELEN: Rehabiliteringsarbeidene i Brynstunnelen vil pågå til sommeren 2017. Foto: Nina Schyberg Olsen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Lørdag klokken 18 stenges E6/Ring 3 mellom Ryen og Teisen. Gjenåpning blir senest mandag morgen.

DEL

E6/BRYN: Det er rehabiliteringen av Brynstunnelen som er grunnen til at E6/Ring 3 stenger i helgen.

- Nå er vi ferdige med å tette igjen taket i det nordgående løpet, og vi skal begynne på det sørgående. Men først må trafikken flyttes over til det nordgående, sier teknisk byggeleder Tom Fjerdingby i en pressemelding fra Statens vegvesen.

Trafikken har kjørt i ett løp av Brynstunnelen siden vinterferien, da rehabiliteringsarbeidene startet.

LES FLERE SAKER OM BRYNSTUNNELEN HER

Vær forberedt på kø

For å få lagt opp de nye, midlertidige kjørebanene og flytte tunneltak-arbeidene fra det ene til det andre løpet, må trafikken stoppes.

Lørdag 9. april klokken 18 stenges derfor E6/Ring 3 mellom Ryen og Teisen, i begge retninger.

Gjenåpning blir så fort man er ferdig med å legge opp det nye trafikkmønsteret, og senest mandag 11. april  klokken 05.

Statens vegvesen opplyser at de kommer til å skilte omkjøringsveier via Vålerengtunnelen, Lodalen og Svartdalstunnelen.

- Vi ber folk forberede seg på kø søndag. Fra mandag blir det toveis trafikk i nordgående løp, og slik vil det være frem til oktober 2016, opplyser Statens Vegvesen.

LES OGSÅ: Én god grunn til at kaoset uteble da Brynstunnelen stengte første gang

TETTER TAKET: Statens vegvesen er nå godt i gang med å tette disse rillene i taket på Brynstunnelen. Etterpå starter rehabiliteringen inni tunnelløpene. Foto: Nina schyberg Olsen

TETTER TAKET: Statens vegvesen er nå godt i gang med å tette disse rillene i taket på Brynstunnelen. Etterpå starter rehabiliteringen inni tunnelløpene. Foto: Nina schyberg Olsen

Nytt gangmønster

Tunnelarbeidene medfører et annerledes trafikkmønster også i Østensjøveien. I forbindelse med arbeidene oppå tunnelen/broen har det siden oppstarten vært manuell dirigering av trafikken og redusert fremkommelighet og kapasitet.

Gang- og sykkeltraseen har vært stengt denne uken, og vil ifølge Statens Vegvesen også være stengt fra tirsdag 19. april klokken 21 til lørdag 23. april klokken 06.

Alternativ trasé er via stikkveien ved Bryn Bedehus, opp til Skøyenbakken og så ned i retning Bryn togstasjon/gangbroen mot Høyenhall T-banestasjon.

Statens Vegvesen ber gående og syklende om å beregne ekstra tid. Rullestolbrukere bes om å ta kontakt med trafikkdirigentene på stedet.

LES OGSÅ: Flere kjører Ytre Ringvei/Hellerudveien, vil ha tiltak for skolebarna

Tre faser

Rehabiliteringen av Brynstunnelen skal etter planen være ferdig sommeren 2017. Frem til da er det halv trafikkapasitet.

Arbeidene er delt opp i tre faser, som du kan lese alt om her på nettsidene til Statens Vegvesen (ekstern lenke). Her finner du også illustrasjoner over arbeidene og alternative gang- og sykkeltraseer med mer.

  • I fasen man nå er inne i skal altså tunneltakene tettes igjen.
  • I neste fase, fra slutten av april, starter rehabiliteringsarbeidene inni den sørgående delen av tunnelen. Østensjøveien skal ifølge Statens Vegvesen da gjenåpne med to felt oppå tunnelen, men ett felt kan bli stengt i perioder fremover.
  • Siste fase er etter planen fra oktober 2016 til sommeren 2017, med rehabilitering av den nordgående delen av tunnelen. Da skal alle arbeider i Østensjøveien etter planen være ferdig, så trafikken for både bilister, gående og syklister skal være som normalt.

LES OGSÅ: Nå starter planleggingen av E6 Manglerudprosjektet

Artikkeltags