BRYN: Det var litt etter midnatt natt til fredag biter fra taket løsnet og falt ned i sørgående kjøreløp. En bil kjørte inn i nedfallet, men det ble heldigvis ingen personskader.

Drøye fem timer senere var forholdene i Brynstunnelen tilbake til slik den var i den lange rehabiliteringsperioden med toveis-kjøring i nordgående løp.

Og slik kan det bli lenge.

LES OGSÅ:

Tunnelen stenges om natten

Nå åpnes Brynstunnelen igjen

Ukjent omfang

Hvor lenge det nå igjen blir stengt i det ene løpet i Brynstunnelen er foreløpig ikke klart.

Prosjektleder Hilde Ulvik i Statens vegvesen kunne fredag formiddag fortelle at det første de må gjøre er å sikre mot ukontrollert nedfall før de kan sette igang pigging av alt som er løst i taket. Hvor omfattende dette kan bli, har de ikke oversikt over ennå.

- Denne betongen har ingen bærende effekt. Det er heller ikke bærende betong over skadestedet. I første omgang pigger vi ned all murpuss i skadeområdet. Så må vi komme tilbake til hva vi gjør videre, sier Ulvik.

Hun kan ikke si noe om hvor mye som er løst og om det er flere steder i taket det kan løsne blokker.

- Derfor kan vi heller ikke si noe om når det blir normaltilstand igjen, sier prosjektlederen.

LES OGSÅ: Slik endret vi reisevaner under stengingen av Brynstunnelen

Konsekvenser

Rushtidstrafikkantene er vant med meget treg kjøring på E6/Ring 3. Fredag morgen var det igjen kjente køer på begge sider av Bryn.

Bare noen mindre arbeider stod igjen før hele Bryn-prosjektet skulle være ferdig. Og dermed skulle man førstkommende uke kunne sette igang med rehabilitering av en ny tunnel – nemlig Ekeberg/Svartdalstunnelen.

Nå sier prosjektlederen at dette prosjektet står i fare for å bli utsatt.

For om Brynstunnelen blir anleggsområde igjen, kan det bli store vanskeligheter med trafikkavviklingen om også tunnelen nedenfor Ryen blir stengt.

LES OGSÅ: Østfoldbanen og Østensjøveien stengt

Problemsommer

Dermed kan det bli nok en problemsommer for trafikanter i den østre delen av byen. Som kjent skal jo også Østfoldbanen være stengt denne sommeren, og buss for tog skal etter planen kjøre til Brynseng. Dit kan det bli problematisk å komme.

LES FLERE SAKER OM BRYNSTUNNELEN HER