BJØRNDAL: I forbindelse med en ruteendring forlenges linje 71A i rushretning, slik 71 E kjørte før Østensjøbanen stengte i april 2015, forteller kommunikasjonsrådgiver i Ruter, Øystein Dahl Johansen.

– Det vil si at det kjøres kvartersrute med leddbusser på linje 71 A hele driftsdøgnet, også i rushtidene, men linjen forlenges altså til og fra Tollboden i morgen- og ettermiddagsrushet, sier han.

Det er kun én liten hake ved det nye busstilbudet.

– I feriene (jul, påske og sommer) vil avgangene i rushtiden kun gå til og fra Mortenrud T-banestasjon, sier Dahl Johansen.

LES OGSÅ: Vil ha tilbake 71E bussen fra Bjørndal

Bystyrets vedtak i mai

Endringene på 71 A kommer etter innspill fra reisende og vedtaket i Bystyret 11. mai om styrking av busstilbudet i Oslo syd.

LES OGSÅ: Håp for direktebuss etter bystyrevedtak

– Det er ikke tilført ekstra midler til tiltaket. Ressursene som tidligere er benyttet på linje 71E/71A er derfor omfordelt. Det betyr at de tre siste holdeplassene på linje 71 A (Bjørndal, Meklenborg og Bjørndal senter) får én avgang i kvarteret, mot to tidligere. Tilbudet med linje 77 og 77x forblir uforandret, sier Dahl Johansen.

Ruter overbrakte nyheten personlig

Nyheten om 71-bussen ble kjent tirsdag ettermiddag.

- Ruter ringte meg for å fortelle gladnyheten, sier Wenche Reichelt i facebookgruppen "Det skjer på Bjørndal og omegn".

- Det er veldig hyggelig at vi endelig kom gjennom med våre ønsker. Det burde ha skjedd mye før, sier Reichelt til Nordstrands Blad.

Linje 71 B Mortensrud-Seterbråten

Når ruteendringene innføres søndag 9. oktober starter linje 71 B Mortensrud-Seterbråten.

– Denne linjen kjører hvert kvarter, og vil sammen med linje 71 A gi to avganger i kvarteret mellom Nyjordet og Mortensrud T-banestasjon, sier Dahl Johansen.

Han forteller dessuten at Bjørnåsveien vil bli ferdig utbedret i løpet av senhøsten.

– Det er imidlertid ikke satt noen endelig dato for dette. Det kan derfor være at linje 71 B vil måtte gå til Bjørnåsen i begynnelsen. I feriene vil denne linjen få andre rutetider, sier Dahl Johansen.