Førerløse minibusser i Oslo

FREMTIDSPLANER: Med førerløse minibusser håper Ruter å kunne gi et bedre tilbud uten å øke kostnadene. Foto: Jarle Nyttingnes.

FREMTIDSPLANER: Med førerløse minibusser håper Ruter å kunne gi et bedre tilbud uten å øke kostnadene. Foto: Jarle Nyttingnes.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ved å kjøpe inn førerløse minibusser, satser kollektivselskapet Ruter på å spare kostnader og få mer transport for pengene.

DEL

OSLO: Selskapet vurderer å kjøpe 10-50 slike busser.

Strategileder Frode Hvattum sier det er for tidlig å si når bussene kan være i drift, men han mener de vil ha enorm effekt på planlegging og samferdsel i tiden som kommer, skriver Teknisk Ukeblad.

LES OGSÅ: Snart kommer elbussene til Nordstrand

Billigere løsning

Han legger samtidig ikke skjul på at det er penger å spare på selvkjørende busser.

– I dag går mer enn halvparten av våre kostnader til sjåfører. Om vi kan kutte ned på dette vil vi kunne tilby mye mer kollektivtransport for de samme pengene, sier Hvattum.

LES OGSÅ:

Nå kommer to nye lokale flybusser

Nå får enda flere flybuss rett utenfor døra

Sikrere og miljøvennlig

Han mener det også vil gi økt sikkerhet og bedre muligheter til å tilpasse tilbudet. På sikt ser han også for seg mindre behov for at folk har egen bil.

– Fordelene vil være mange. Vi vil kunne få betraktelig færre kjøretøy i byene. Vi vil ikke trenge store områder til parkering utenfor byene og ved siden av byene, og vi vil få redusert CO2-utslippet.

LES OGSÅ:

Har fått trikken helt inn på soverommet

- Ikke ta fra oss holdeplassen vår!

Sportsplassen gjenåpnet, Jomfrubråten i uvisse

Artikkeltags