5200 kroner i bot for uvettig kjøring

PÅ FARTEN: Politiet stopper stadig bilister som kjører for fort, på rødt eller i beruset tilstand. Privatbilene på bildet har ikke noe med denne politiloggen å gjøre. ILLUSTRASJONSFOTO

PÅ FARTEN: Politiet stopper stadig bilister som kjører for fort, på rødt eller i beruset tilstand. Privatbilene på bildet har ikke noe med denne politiloggen å gjøre. ILLUSTRASJONSFOTO

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Å kjøre for fort og for nærme bilen foran lønner seg ikke.

DEL

MANGLERUD POLITIDISTRIKT: Sist søndag formiddag registrerte en politipatrulje det de betegnet som uvettig kjøring på E6 utover fra Ryen.

Bilen ble etter hvert stoppet, og fører godtok et forenklet forelegg på 5200 kroner + prikker i førerkortet. Men 33-åringen var heldig og fikk beholde førerkortet. Høy fart og for kort avstand til bilen foran er det politiet har registrert på han, og for det måtte han betale.

LES OGSÅ: Fire brudd og vikeplikt og en innelåst hund

Her er flere utdrag fra politiloggen i perioden fredag 7. august til torsdag 13. august:

Tok iPad, bilnøkler - og bil

BRATTLIKOLLEN: Fredag 7. august på formiddagen fikk politiet melding om at det i løpet av natten hadde vært innbrudd i en bolig i Vestengsvingen. Det var stjålet en iPad, bilnøkler – og tilhørende bil. Politiet har ikke fått melding om at bilen – en Ford Kagu – har kommet til rette.

Livløs på perrongen

RYEN: Litt over klokken 18 fredag kom det melding om at det lå en livløs person på perrongen på Ryen T-banestasjon.

Da politiet kom til stedet, var den 32 år gamle mannen kommet til hektene igjen. Godt beruset ble han plassert i en taxi og kjørt hjem.

Hadde ikke kontroll på nøklene

SKULLERUD: Tidlig natt til lørdag 8. august ble det meldt om mulig innbrudd i en bolig i Enebakkveien på Skullerud. En mann var sett ta seg inn via et vindu.

Det viste seg etter hvert ikke å være noen ulovlig inntrenging, men huseier som ikke hadde kontroll på nøklene sine, og derfor tok vindusveien.

Bråk fra husbåt

SKINNERBUKTA: Tidlig lørdag kveld ble det meldt om støy fra en husbåt i Skinnerbukta ved Malmøya. Det skulle være en del folk på stedet. Da politiet kom frem, ble det klart at det hadde vært vannskikjøring, og en 10-åring hadde vært uheldig. Heldigvis var han ikke skadet.

De festlige aktiviteter ble avsluttet.

Alene-hjemme-hund

HOLMLIA: Lørdag kveld fikk politiet melding om mye støy fra en hund i en bolig i Åsbråtstien. Lovens håndhevere tok seg inn og ble møtt av en hund som tydeligvis hadde vært for lenge hjemme alene. Den ble tatt ut.

Krangel og slåssing

KLEMETSRUD: Natt til søndag 11. august ble det meldt om ordensforstyrrelser i Øverliveien. Høylydt krangling mellom 4-5 personer og muligens noe slåssing. De impliserte fikk klar beskjed om å roe seg ned. Ingen var skadet.

Knust vindu

BRYN: Søndag kveld ble det meldt om at det hadde vært innbrudd i en bolig i Fagerlia på Bryn. Et vindu var knust. Det var uklart om noe var stjålet for eier hadde ikke vært inne i boligen etter at han hadde oppdaget innbruddet.

Brann i tørketrommel

ABILDSØ: Søndag kveld kom det brannmelding fra Agronomveien på Abildsø. Det viste seg at det hadde blitt for høy temperatur i en tørketrommel, og tatt fyr i en jakke. Beboer hadde selv fått slukket.

Går bra med taxi-føreren

RYEN: For en uke siden kunne vi fortelle at en drosjesjåfør var slått ned på Ryen, og etter sigende skulle ha ligget bevisstløs i lengre tid.

-Det vi foreløpig kan si om denne saken er at det går bra med mannen, forteller overbetjent Dag Harald Drevsjø på Manglerud politistasjon.

LES OGSÅ: Overfall på Ryen

To butikktyver

LAMBERTSETER: Politiet fikk mandag 10. august to meldinger om butikktyver på Lambertseter senter.

Første melding kom litt over klokken 13 etter at en mann var tatt av vekter for å ha stjålet for omkring 1000 kroner i parfymeriet. Tyven ba selv om å bli tatt av politiet. Han ble kjørt sentralarresten.

Tre timer senere ble en 26 år gammel mann tatt for tilsvarende forhold på Vinmonopolet. Han ble kjørt til sentralarresten og bøtelagt.

Førerløs bil

BOGERUD: Sent mandag kveld fikk politiet melding om at en førerløs bil hadde begynt å trille. Den traff en annen bil. Bare materielle skader. Dette skjedde i Stallerudveien på Bogerud.

Fem til sykehus

RYEN: Fem personer fra to biler ble mandag kveld sent til sykehus etter en kraftig kollisjon på E6 under Ryenlokket. Veien ble stengt og trafikken ledet over lokket. Først etter drøye to timers berging og opprydding gikk trafikken som normalt igjen.

Rask kjøring

BJØRNDAL: Sent på kvelden tirsdag 11. august ble det meldt om rask og uvettig kjøring i Åslandhellinga på Bjørndal. Bilen var borte, men patruljen som kom dit kunne av spor på asfalten slå fast at her hadde det vært snakk om ureglementert kjøring

Kjørte bil i rus

RYEN: På kvelden onsdag 12. august fikk politiet melding om en bil som kjørte sørover på Ring 3, i retning Ryen. Bilen vinglet mye og holdt på å kræsje med flere andre biler. Politiet fikk stanset bilen i Enebakkveien ved Ryensvingen. Fører, en mann (53), fremsto som påvirket og ble kjørt til sentralarresten. På en kvinnelig passasjer (52) ble det funnet hasj.

Fyllekjørte på scooter

BEKKELAGET: Natt til torsdag 13. august stanset politiet en 16-åring på scooter i Bekkelagsveien. Det var mistanke om promillekjøring, og gutten ble kjørt til sentralarresten. Foreldre ble varslet.

Innbrudd i bolig

BJØRNDAL: Torsdag formiddag fikk politiet melding fra en beboer i Seterbråtveien, som hadde kommet og funnet ut at det hadde vært innbrudd i boligen. Det ble foretatt åstedsundersøkelse.

Brøt vikeplikten

LJABRUDIAGONALEN: Klokken 12.51 torsdag 13. august fikk politiet melding om en trafikkulykke på Mosseveien, ved påkjøringsfeltet fra Ljabrudiagonalen. Tre biler var involvert, og det viste seg at en bil ikke hadde overholdt vikeplikten. Det var ingen personskader.

Påkjørt bakfra

LAMBERTSETER: En kvinnelig bilist (63) ble torsdag kveld påkjørt bakfra på E6 utgående, ved avkjørselen til Lambertseter. Hun ble kjørt til legevakten for kontroll. Bilen som er mistenkt for å ha forårsaket ulykken ble kjørt av en mann på 53 år. Begge bilene måtte taues bort.

Tatt med narkotika

DAL/BRENNA: I 22-tiden sist torsdag kontrollerte politiet en bil i Pasopveien. Her ble det funnet mindre mengder narkotika på to gutter i 18-årsalderen. De ble avhørt på stedet og dimittert.

Ingen brann

KANTARELLEN: I 23-tiden torsdag rykket politi og brannvesen ut til Kantarellen terrasse etter melding om mulig brann på grunn av røyklukt. Nødetatene fant imidlertidig ikke noe mistenkelig og ikke noen brann.

Artikkeltags