OSLO SYD/ØST: Det er Unibuss og OSL-ekspressen som er først ute med sitt rutetilbud fra Oslo øst/syd til Gardermoen.

Allerede fra fredag kan du som bor i området Leirskallen, Lambertseter og store deler av Bydel Østensjø, sette deg på bussen og kjøre rett til Oslo Lufthavn.

Og om en uke, fra lørdag 1. oktober, starter det konkurrerende busselskapet Nor-Way bussekspress, et flybusstilbud som dekker deler av den samme ruten.

LES OGSÅ: Buss-seier til Bjørndal-beboere

Legger ned en buss, åpner en annen

Nor-Way bussekspress legger ned flybussekspressen FB4 fra Ski til Oslo Lufthavn fra 1. oktober da økt konkurranse har gjort kundegrunnlaget i området for lavt.

Men samme dag starter linje FB6.

Den skal kjøre fra Mortensrud/Skullerud via Bøler og Tveita til Oslo Lufthavn på alle avganger.

På morgenavganger, kveldsavganger og i helgene starter FB6 fra Mortensrud før den kjører til Skullerud. I rushtiden er første holdeplass Skullerud.

LES OGSÅ: Endelig var T-banen på skinner igjen

Venter på bomsøknad

Grunnen til at ikke alle avganger kjøres fra Mortensrud i første omgang er en bom i Skullerudbakken som skaper problemer.

Nor-Way søkte i mai om å få kjøre gjennom bommen i Skullerudbakken, men venter fortsatt på svar.

Administrerende direktør Bjørn Østbye i Nor-Way forteller at de vil gjerne ta vare på kundene sine på Mortensrud og de jobber for at alle avgangene skal gå derfra.

- Vi har blitt lovet en avklaring og et vedtak i løpet av september. Går det som vi tror og håper så skal alle avganger gå fra Mortensrud snart, sier han.

Bussruten til Nor-Way skal gå en gang i halvtimen fra klokken 03.55 frem til 22.55 fra Mortensrud. Før vedtak om bruk av bommen foreligger blir det avganger fra Skullerud mellom halv syv om morgenen og halv syv om kvelden på hverdager.

LES OGSÅ: Vil fjerne bommen i Skullerudbakken

Lambertseter-London?

OSL-ekspressen får timesavganger og vil kjøre strekningen Leirskallen – Lambertseter – Abildsø – Skullerud – Bøler – Lindeberg – Oslo Lufthavn Gardermoen.

Første buss fra Leirskallen starter klokken 03.45. Siste avgang er 19.45.

– Strekningen mellom Lambertseter, Skullerud og Lindeberg er den eneste «korridoren» i hele hovedstaden som ikke har tilbud om direktetransport til Oslo Luftavn. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier Ina Helen Østby, kommunikasjonssjef i Unibuss.

Hun forteller at de har jobbet lenge med disse planene.

– Nå ser vi at det kommer en annen aktør på banen, men vi kommer først. Og vi vil være de eneste som betjener Leirskallen, Lambertseter og Abildsø, sier Østby.

Hun legger til at de har stor tro på markedet i dette området og at de håper og tror at mange vil glede seg over å slippe å bytte transportmiddel underveis til Oslo lufthavn.

For fullstendig oversikt over alle holdeplasser og avganger på de to bussrutene, må du inn på deres hjemmesider og søke opp rutetider.

LES OGSÅ: Manglerud-tunnel med i Oslopakke 3