Mer penger til Café Utsikten neste år

UTSIKTEN: Ytterligere 1,5 millioner kroner foreslås til forprosjekt med tanke på gjenåpning av Café Utsikten. Begge foto: Kristin Trosvik

UTSIKTEN: Ytterligere 1,5 millioner kroner foreslås til forprosjekt med tanke på gjenåpning av Café Utsikten. Begge foto: Kristin Trosvik

Artikkelen er over 2 år gammel

I Byrådets forslag til budsjett 2018 er det satt 1,5 millioner kroner til Café Utsikten, men gjenåpning til neste sommer ligger foreløpig ikke i kortene.

DEL

EKEBERGSKRÅNINGEN: I Byrådets forslag til budsjett for Oslo kommune 2018, under Bymiljøetatens budsjett, er det lagt inn 25,6 millioner til ulike forprosjekt. Pengene skal gå til blant annet Klosterenga park, Café Utsikten, gateopprustning, benker og sitteplasser i eldres nærmiljø samt aldersvennlige turveier.

Byrådsavdelingen opplyser om at 1,5 millioner kroner av den potten er tiltenkt Café Utsikten.

LES OGSÅ: - Utsikten skal gjenåpnes

Til sammen 3 millioner

Det ble også i revidert budsjett for 2017, satt 1,5 millioner kroner til forprosjekt for den populære uteserveringen.

Grunnet mange kompliserte forhold kan det være behov for ytterligere midler og derfor er det satt av ytterligere 1,5 millioner kroner i forslag til budsjett for 2018.

– Forprosjektet vil klargjøre hvilke arbeider som skal gjøres. Investeringsmidler blir en sak for budsjett 2019, opplyser Kristin Stormo, kommunikasjonsrådgiver i byrådsavdeling for miljø og samferdsel.

LES OGSÅ: Servering på Utsikten helt i det blå

Flere utfordringer

– Bymiljøetaten startet forprosjektet i september, der formålet er å lage en god plan for å gjenåpne Café Utsikten. Det er en utfordrede oppgave, forteller Richard Kongsteien, fungerende kommunikasjonsdirektør i Bymiljøetaten.

Blant utfordringene kan nevnes at kafébygget står på Byantikvarens gule liste, og at serveringen ligger i et naturreservat.

– Samtidig som bygget trenger restaurering, er det også helt nødvendig å få lagt inn vann og avløp til bygget hvis det skal være serveringsvirksomhet der i fremtiden, sier Kongsteien og legger til at alle disse hensynene skal forprosjektet finne en løsning på.

Bymiljøetaten planlegger å være i mål med forprosjektet i løpet av første kvartal 2018.

(Saken fortsetter under bildet)

UTSIKTEN BAK NAVNET: Det er stort engasjement i byen for å gjenåpne kafeen med byens kanskje fineste utsikt.

UTSIKTEN BAK NAVNET: Det er stort engasjement i byen for å gjenåpne kafeen med byens kanskje fineste utsikt.

LES OGSÅ: Servering på Utsikten i sommer!

1,5 mill. kan holde

De foreslåtte midlene til Utsikten i 2018 er ment som en sikkerhet for at forprosjektet kommer i havn.

– Budsjettforslaget for 2018 på 1,5 millioner, er lagt inn for å sikre gjennomføringen av forprosjektet, på grunn av de kompliserte forholdene rundt naturreservatet og at bygget er oppført som kulturminne. Slik det ser ut nå, anser vi de allerede tildelte midlene i 2017 som tilstrekkelig for å gjennomføre forprosjektet, sier Kongsteien.

LES OGSÅ: Kafé Utsikten er historie

Artikkeltags