Gå til sidens hovedinnhold

Unge asylsøkere til Bekkelagstunet

Artikkelen er over 5 år gammel

Oslo Havn skal leie ut Bekkelagstunet, som ligger i Ormsundveien 16, til Urtehagen Omsorgssenter.

NEDRE BEKKELAGET: Nå er det endelig klart hvem som blir den nye leietakeren til Bekkelagstunet. Urtehagen Omsorgssenter ønsker å starte et omsorgssenter for enslige mindreårige asylsøkere i Bekkelagstunet på Nedre Bekkelaget.

Avtalen ble inngått i mai og har en varighet på to år, med mulighet for forlengelse.

Det kan også være aktuelt å etablere andre typer aktiviteter her, som et allment omsorgssenter, ungdomssenter/boliger, akutt- og utredningsinstitusjon, barnehage eller skole.

LES OGSÅ: UDI avslår lokale asylmottakforslag

Ønsker samarbeid med naboer

- Vi ønsker å skape et godt omsorgssenter for mennesker som har et stort behov for hjelp, oppfølging og trygge rammer. Vi ønsker å ha et godt samarbeid med nabolaget, og vil invitere til dette, sier daglig leder Urtehagen Omsorgssenter, Trond Ali Linstad.

Bekkelagstunet består av fire hybelbygg med cirka 50 rom, uthus og administrasjonsbygg med møtelokaler og kontor.

Bygget under krigen

Det var opprinnelig tyskerne som bygget Bekkelagstunet, som da ble kalt Ormsund leir, under andre verdenskrig.

Tyskerne bygget en rekke slike leire under okkupasjonstiden, men Ormsundveien 16 er den eneste komplette leiren som er igjen.

Dette mener Byantikvaren er så unikt at de har fremmet et forslag om fredning.

Bekkelagstunet har også gått under navnet Skipsfartens Internat. Siste leietaker som var her var Norsk Folkehjelp som avsluttet sin virksomhet i Ormsundveien i 2015.

LES OGSÅ: Byrådet foreslår tre lokale asylmottak

Fornøyd med leietakeren

- Oslo Havn KF er fornøyde med ha funnet en seriøs leietager til Bekkelagstunet, som vil forvalte eiendommen godt i påvente av fredningsprosess og videre avklaringer av fremtidig utvikling av området. Vi ønsker Urtehagen Omsorgssenter lykke til med den videre planlegging og det viktige arbeidet de gjør, sier eiendomsdirektør i Oslo Havn, Åsa Nes.

LES OGSÅ: Ønsker å huse flyktninger i private Nordstrand-hjem