NEDRE BEKKELAGET: Racerbåten var nyoppusset og hadde fått ny motor av typen Mercury med 25 hester. Båten disponeres av UngOslo som holder til i Bekkelagstunet i Ormsundveien 16.

Natt til søndag 16. april ble den altså stjålet.

Politiet er koblet inn i saken, men nå håper UngOslo også på hjelp fra våre lesere.

LES OGSÅ:

Nå gjenåpner endelig Brynstunnelen!

Lager 20 mål med park på Nedre Bekkelaget

Pågrepet for eldrebedrageri

En kopi av Elias-båt

- Båten hadde akkurat blitt omlakkert, den skal være en kopi av båten som er med i den nye Elias-filmen, forteller Jack Skarre Hudson, som har jobbet med båtopplæring for UngOslo i over to år.

- Barna har stor glede av denne båten, den skaper mye glede. Dette er barn som ikke har så mye fra før, sier Hudson og legger til at han synes tyveriet er så simpelt som det kan få blitt.

- Det er helt ufattelig at noen kan gjøre noe sånt. Nå begynner jo sesongen og det er ikke sannsynlig at vi klarer å skaffe en ny slik båt, sier Hudson. Han forteller at båten brukes mye ute ved Malmøykalven, blant annet til båtopplæring, vannski og slike ting.

LES OGSÅ:

Nå blir det liv i Bekkelagstunet

Etterlyst "fisk" funnet i Ekebergskråningen

Støtte fra hele landet

Hudson forteller at etterlysningen har nådd ut til tusenvis på Facebook og at tilbakemeldingene og støtteerklæringene har strømmet inn.

- Vi har fått telefoner fra hele Norge, fra Trondheim til Sørlandet. Folk synes generelt at dette er så lavt som man kan gå. De ungene har ikke mye fra før og så kommer noen og stjeler denne båten som gir dem stor glede. Det hadde vært veldig hyggelig om den ble levert tilbake, sier han.

Båten skiller seg ut med sin spesielle røde lakkering og spesielle hvite seter, så den skulle være lett å kjenne igjen hvis tyvene setter båten på vannet.

- Jeg tror ikke de skal ha den lenge på sjøen før noen kjenner den igjen, særlig med tanke på hvor mange som har sett etterlysningen, sier Hudson som igjen vil oppfordre tyven(e) til å levere tilbake båten og la barna få denne gleden tilbake.

Hvis du har sett båten eller har informasjon, bes du ta kontakt med UngOslo på telefon 92291000 eller Politiet 02800. Dusør utloves.

LES OGSÅ:

Vil ha ny plan for Sydhavna

Asfaltverket får bli på Ormsund