Derfor kan Nordstrand kulturarena bli et viktig bygg

Foto:

Av
DEL

LederNordstrand Kulturarena presenterer nå for første gang tegninger av hvordan det nye kulturhuset på Sæter kan bli. Planen er å bygge om det gamle bydelshuset i Ekebergveien 243, som nå blir fraflyttet.

Det er imponerende planer som ser dagens lys. Bygget skal åpnes opp og glassfasader skal invitere forbipasserende inn. Her er det lagt opp til øvingslokaler for korps, musikere og dansere. En kafé skal åpne bygget mot alle som ønsker å stikke innom. I tillegg skal det bli mulig å leie kontorplass for folk som driver med kulturrettede virksomheter. Kunstnere skal kunne leie atelier, og lokalene skal også kunne brukes som forsamlingshus – for å nevne noe.

Det er 30 år siden det gamle bydelshuset på Sæter ble bygget på dugnad. Bygget eies av en ideell organisasjon, Ekebergveien 243. I selskapets formålsparagraf står det blant annet at hensikten er å drive et bygg med «virksomhet som er til nytte for beboerne i lokalmiljøet». Det ideelle aksjeselskapet Nordstrand Kulturarena ble stiftet før jul og de jobber med å realisere drømmen om et kulturhus. De vil i så fall leie bygget.

Nordstrands Blad har tidligere sagt på lederplass at vi trenger en lokal scene for kultur og konserter, og en scene som også kan brukes til konferanser og folkemøter. Et åpent kulturhus som bygger lokal identitet vil være en spennende måte å utnytte det gamle bydelshuset på.

Vi har tro på at det finnes et stort behov blant barn og unge som ønsker å spille teater, danse, synge og drive med musikk. Se bare på hva danseklubben Step Up på Lambertseter har fått til. Der er det nå 458 aktive dansere med.

Nordstrand Bydel har lang tradisjon for å være gode på barneidrett, spesielt håndball og fotball. Det er bra. Idrettsglede, lagspill og samhold er viktige ingredienser i mange barne- og ungdomsliv. Men barn er forskjellige og det er ikke alle som føler seg hjemme på fotballbanen.

Et kulturhus, slik det presenteres nå, vil bidra til at bydelen vår favner enda flere barn og unge. Vårt ønske er at bygget vil romme gode voksne som gir barn trygghet og mestring innen det de synes er aller morsomst å drive med, enten det er dans, teater eller musikk. Da kan det ikke bare bli et flott bygg, men et viktig bygg. Et bygg som bygger barn.

Artikkeltags