Nå er det klart for bydelsdager i Østensjø!

GARDEN: Under bydelsdagene i Østensjø kan du oppleve HMK Gardes musikkorps og drilltropp. Her fra Skøyenkvelden 2017.

GARDEN: Under bydelsdagene i Østensjø kan du oppleve HMK Gardes musikkorps og drilltropp. Her fra Skøyenkvelden 2017. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag 26. mai går startskuddet for årets bydelsdager i Østensjø, som byr på en uke med sporty, musikalske, kunstneriske, sosiale og lærerrike arrangementer for store og små.

DEL

ØSTENSJØ: Bydelsdagene åpner med en "aktivitetslandsby" ved Skullerud skole lørdag 26. mai fra klokken 12-15, i regi av bydelens idrettspedagoger.

- Idrettspedagogene har virkelig planlagt en super formiddag med bevegelsesglede og sosiale aktiviteter for alle aldre. Her kan man prøve seg på natursti, spikking, pil og bue, sang, dans og mye mer. Eller bare ha det hyggelig sammen med sambygdinger, forteller Christina Loe Øqvist.

Hun er til vanlig folkehelsekonsulent i Bydel Østensjø, og har ansvaret for bydelsdagene i år.

Andre sporty arrangementer under bydelsdagene er yoga, kvinnetrim og nærtur i regi av Bøler frivilligsentral, "åpen dag" på Skullerud Sportssenter, aktivitetsdag på Manglerud gård, samt vandring med Østensjø Kunstforening som står bak Bydel Østensjøs kunstkart.

Aktiviteter hver eneste dag

Hver eneste dag frem til bydelsdagene avrundes søndag 3. juni er det utallige arrangementer å velge mellom.

Noen går over flere dager, som utstillingene til Østensjø Kunstforening i Bøler kirke, Kafé X's fotoutstilling i egne lokaler på Oppsal og Storgården barnehages utstilling med kunst av søppel og gjenbruksmaterialer.

Bogerud inviterer lokalpatrioter til Pop-up kafé med ulike aktiviteter ved senteret både 30. mai, 1. og 2. juni. På 1. juni kan du også få informasjon om Gratishjørnet og BUA som byr på gratis sportsutstyr og utlån av sportsutstyr, i tillegg til at finansbyråd Robert Steen kommer på besøk.

Bibliotekene har mye forskjellig på programmet, som bydelskino med "Snømannen" som er delvis innspilt på Bøler.

LES OGSÅ: Snømannen i boks på Bøler

Østensjømesterskap i sjakk, russisk aften, spilling av Bøler-monopol, minidisco for barn, forfattertreff med bølerbeboer Lars Mæhle og abildsøbeboer Alf Kjetil Walgermo og språkkafé er andre bibliotektilbud.

Åpningen av nye Oppsal Senter er også lagt til bydelsdagene.

LES OGSÅ: Om én uke åpner nye Oppsal Senter

Bli kjent med bydelen

Det er gode muligheter til å bli kjent med nye foreninger, tilbud og steder i bydelen. Bøler fritidsklubb har flere arrangementer og Nordre Skøyen barnehage inviterer til bydelsfest for foreldre og småbarn. Helsestasjonen har aktiviteter, og du kan besøke både Eterjordet og Sørli gård parsellhager, samt Godlia hagebrukslag.

Kunstmaling for barn ved Bølerbekken, utstilling av helsesøsterutdanningen som er 70 år i år, kurs i blomsterbinding, nabomiddag på Bøler, åpent temamøte om døve og oppvekst, samt lokalhistorisk foredrag om Sarabråten er andre ting på programmet.

Godlia Trasop skolemusikkorps inviterer til stort bruktmarked med bøker, leker og sportsutstyr, i tillegg til at de byr på kafé og besøk av den lokale forfatteren Maja Lunde og selvsagt musikk.

Kirkene i bydelen inviterer til felles gudstjeneste søndag 3. juni, i Oslo misjonskirkes lokaler på Abildsø. Mangleruds sogneprest Espen Andreas Hasle taler og etterpå blir det hoppeslott og annen moro.

Korps, kor og besøk av Garden

Musikk blir det selvfølgelig også når kulturbydelen Østensjø viser seg frem.

Bøler og Ila janitsjar har konsert ved Bøler Senter på lørdag 26. mai. Bøler skolekor, Parenti Vocalis og Oslo Vocalis har konsert i Bøler kirke på tirsdag, og det er utekonsert i Bøler sentrum barnehage på onsdag. Manglerud kirkes vokalgruppe viser sin stemmeprakt på Manglerud senter lørdag 2. juni.

Det største musikalske arrangementet er den tradisjonelle Skøyenkvelden ved Nordre Skøyen hovedgård, i regi av Bryn Lions. Torsdag 31. mai kommer selveste HMK Gardes musikk- og drilltropp, i tillegg til ti musikkorps, så her blir det noe for både øyne og ører. Korpsene marsjerer inn klokken 17.30. Oslo brann- og redningstjeneste stiller dessuten opp med to brannbiler og mannskap. Tradisjonen tro blir det også stor kafeteria under arrangementet.

Se bilder fra Skøyenkvelden 2017 her!

Bydelsprisen deles ut til ildsjel

I år skal Bydelsprisen deles ut under Skøyenkvelden. Bydel Østensjø har bestemt at den skal gå til en person som har utmerket seg med sitt engasjement for kulturlivet i bydelen, nemlig Lars Ole Ørjaseter.

LES OGSÅ: Lokalprofilen Lars Ole Ørjaseter rocker opp Høyenhall

Han beskrives som en "motor" for kulturlivet på Høyenhall og Manglerud, der han har involvert seg i alt fra Rock Høyenhall og andre konserter og forestillinger, til korps og loppemarked, vellet og restaurering av kulturiminnet Kildals lekestue.

- Det bør være noe for de fleste på dette programmet, sier Christina Loe Øqvist, som roser bydelens befolkning som stiller opp både privat og gjennom lag og foreninger.

- De er med på vise hvor mye spennende som foregår i bydelen vår!

For fullstendig program, se her på bydelens nettsider

Artikkeltags