Her kan du få ski til suppa

SOSIALT: Lokalpolitiker Hanne Eldby liker Betül Cokluks idé om en ambulerende suppestasjon for å skape et bedre nærmiljø. Alle foto: Bydel Østensjø

SOSIALT: Lokalpolitiker Hanne Eldby liker Betül Cokluks idé om en ambulerende suppestasjon for å skape et bedre nærmiljø. Alle foto: Bydel Østensjø

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Frivilligheten står sterkt i Bydel Østensjø, og stadig nye aktiviteter settes i gang. Nå byr de på gratis suppe - med sportsutstyr attåt!

DEL

BØLER/BOGERUD: Bøler frivillighetssentral starter stadig opp nye aktiviteter som kommer mange til gode. Det nyeste tilskuddet er en ambulerende suppestasjon, der frivillige deler ut suppe til forbipasserende og andre som møter opp.

Nordstrands Blad får opplyst at målet er å skape hyggelige møteplasser der mennesker med ulik bakgrunn og i ulik alder kan møtes over en skål suppe.

Suppestasjon#1 ble nylig arrangert for første gang på Bogerud, med deilig pakistansk suppe i gryta. Og snart har du sjansen igjen. Suppestasjon#2 blir utenfor Bøler senter 3. november fra klokken 15–17, med en ny etnisk suppe på menyen.

LES OGSÅ:

Advarer mot radio som startet Bøler-brann

Bølers gatekjøkken er historie

Vil skape gode minner

Det er Betül Cokluk fra Bogerud, som jobber på Bøler frivillighetssentral, som har tatt initiativet til Suppestasjon-konseptet. Planen er å arrangere det over hele bydelen.

– Jeg vil bidra til å gi de samme gode minnene jeg har fra barndommen i bydelen til dagens barn og unge. Jeg vil at barn og unge skal føle sterk og positiv tilhørighet til nærmiljøet de vokser opp i. Mangfoldet skal vi alle være stolte av og se på det som en styrke. Et godt nærmiljø er en av nøkkelfaktorene til sosial inkludering av både små og store, sier hun i et informasjonsskriv fra Bydel Østensjø.

Leder i oppvekstkomiteen i bydelsutvalget i Østensjø, Hanne Eldby, kom innom suppestasjonen på Bogerud og berømmer arrangørene og de frivillige.

– Dette var en veldig god idé, og ikke minst sporty gjort av damene som kokte suppe. Det er morsomt når man får en overraskelse i hverdagen, og det er viktig å skape steder folk kan møtes og slå av noen ord med hverandre i nabolagene våre, mener Eldby.

LES OGSÅ:

Her skal aktivitetsparken på Bogerud ligge

Bogerud Torgfest hyller nærmiljøet

Sportsutstyr til suppa

I tilknytning til suppestasjonene fremover, vil også Gratishjørnet ved Bøler frivilligsentral vise seg frem. Her kan bydelens innbyggere få med seg sports- og aktivitetsutstyr de har bruk for, eller levere inn det de ikke har bruk for.

LES OGSÅ:

Mittnoblad: Gratis sportsutstyr for et varmere nærmiljø

Mittnoblad: Bare Hyggelig samfunnskafé

Det er Betül Cokluk og Knut Grønna, nærmiljøarbeider på Bogerud og Skullerud, som står bak dette konseptet.

– Gratishjørnet har blitt tatt veldig godt imot både av de som har levert utstyr og de som har tatt med seg utstyr hjem. Det er utrolig motiverende å se at utstyr som ellers hadde ligget på hylla hos noen, får nye eiere. På en indirekte måte gjør vi det enklere for alle å være mer i bevegelse samtidig som at vi er miljøvennlige, sier de to i informasjonsskrivet fra bydelen.

LES OGSÅ:

Vil legge Østensjøbanen i tunnel

Se video av Østmarka-ulvene

Her vil de ha nye bommer

Barnehagen på Bogerud rives for å gjenoppstå

Her kan du låne sportsutstyr helt gratis

Artikkeltags